Vīrietim, kuru apsūdz māsas bērna seksuālā izmantošanā, draud bargs sods (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Camil Tulcan, CC BY-NC-SA 2.0

Otrdien Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par vardarbīgu dzimumtieksmju apmierināšanu pret mazgadīgo, kā arī draudiem, informē Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Apsūdzētais 2013.gada vasarā dzīvoja kopā ar savu māsu un viņas mazgadīgo bērnu. Izmantojot ģimenes emocionālās saites, apsūdzētais vīrietis veica seksuālu vardarbību pret mazgadīgo, apmierinot savas dzimumtieksmes pretdabiskā veidā.

Vīrietis skatījās datorā seksuāla rakstura materiālus un lika to darīt arī mazgadīgajai, pēc kā lika atkārtot to, ko redzējusi. Apsūdzētais vīrietis mazgadīgajai izteicis arī draudus, lai pārvarētu viņas pretošanos.

Vīrietis savu vainu nozieguma nodarīšanā neatzīst.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 160.panta trešās daļas. Likums paredz ,ka par dzimumtieksmju apmierināšanu pretdabiskā veidā, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot personas bezpalīdzības stāvokli, kā arī ja tās izdarītas ar mazgadīgo, var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Lieta nodota Gulbenes rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu