VISC izstrādās vairākus metodiskos līdzekļus veselības mācībai, finanšu pratībai un cilvēkdrošībai (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunajā mācību gadā Valsts izglītības satura centrs (VISC) organizēs vairāku metodisko līdzekļu izstrādi veselības mācībai un finanšu pratībai, un cilvēkdrošībai, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta apkopotā informācija.VISC izstrādās metodiskā līdzekļa «Veselības izglītība» izstrādi un izdali vispārizglītojošajām vidusskolām un profesionālās izglītības iestādēm.

Izglītības iestādēm mācību gada laikā tiks piedāvāti diagnosticējošie darbi, lai iegūtu informāciju par skolēnu finanšu pratības līmeni un zināšanām un prasmēm par cilvēkdrošību, tostarp ceļu satiksmes drošības jautājumiem. To rezultāti tiks izmantoti mācību kursa «Cilvēkdrošība» satura un metodisko atbalsta līdzekļu izstrādē.

VISC turpinās veicināt jaunu, inovatīvu mācību līdzekļu izmantošanu pirmsskolā un sākumskolā, piemēram, «Par bērna sasniegumu vērtēšanu pirmsskolā», «Vesels un drošs - interaktīvi par veselības un drošības jautājumiem pirmsskolā un sākumskolā», «Finanšu pratība», «Attīstošo spēļu izmantošana pirmsskolas izglītībā», «Vingro kopā ar mani! Stājas vingrinājumi pirmsskolā un sākumskolā», «Sarunas par mākslas darbiem», «Latviešu mākslas darbu reprodukcijas pirmsskolai un sākumskolai». Šie materiāli ir skatāmi VISC mājaslapā «www.visc.gov.lv».

VISC sola turpināt darbu mācību priekšmetu standartu monitoringa sistēmas izveidē, lai noteiktu nepieciešamās mācību satura izmaiņas. Izmantojot ESF projektā «Dabaszinātnes un matemātika» izstrādāto un aprobēto mācību priekšmetu standartu monitoringa modeli ķīmijā, bioloģijā, fizikā un matemātikā, tiks uzsākta indikatoru izveide citos mācību priekšmetos, kā arī turpināta monitoringa īstenošana bioloģijas, fizikas, ķīmijas un matemātikas mācību priekšmetos standartu kvalitātes un ieviešanas sistēmas novērtēšanai.

Kā ziņots, veselības ministre Ingrīda Circene (V) uzstāj uz veselības mācības kā atsevišķa mācību priekšmeta ieviešanu skolās.

Ministre iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka labprāt iepazīsies ar IZM «drošuma mācības» programmu, kurā plānots iekļaut veselības jautājumus un attiecīgi turpinās sarunas ar IZM. «Mēs nepadosimies, būsim ļoti kategoriski, veselības mācība ir pamatu pamats,» sacīja ministre.

Tāpat tuvāko gadu laikā citos mācību priekšmetos plānots integrēt finanšu mācības saturu. Lai to īstenotu, atbalstu sniegs arī Latvijas Komercbanku asociācija.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu