Vislabāk apmaksātie dīdžeji pasaulē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandiešu dīdžejs Tiesto ir vislabāk apmaksātais dīdžejs pasaulē, liecina biznesa žurnāla «Forbes» apkopotā informācija.43 gadus vecais Tiesto aizvadītā gada laikā nopelnījis 22 miljonus dolāru (12,6 miljonus latu). Daļa ienākumu nāk no koncerta šī gada «Coachella» mūzikas festivālā, kā arī uzstāšanās ekskluzīvajā atpūtas kompleksā «Wynn Las Vegas», raksta «Forbes».

Žurnāla vislabāk apmaksāto dīdžeju topa otrajā vietā ierindojies 24 gadus vecais «Skrillex», kurš pēdējā gada laikā nopelnījis 15 miljonus dolāru (8,6 miljonus latu). Viņš šogad ieguva trīs «Grammy» balvas par debijas albumu «Scary Monsters and Nice Sprites».

Trešo vietu ieņem dīdžeju trio «Swedish House Mafia», kurā darbojas dīdžeji Aksvels, Stīvs Andželo un Sebastians Ingroso. Apvienība nopelnījusi 14 miljonus dolāru (astoņus miljonus latu).

Ceturtajā vietā ierindojies franču dīdžejs Dāvids Geta, nopelnot 13,5 miljonus dolāru (7,75 miljonus latu), un pirmo piecinieku noslēdz amerikāņu dīdžejs Stīvs Aoki, kurš nopelnījis 12 miljonus dolāru (6,9 miljonus latu).

Lai arī mūzikas industrija pārdzīvo grūtus laikus, tomēr pieprasījums pēc elektroniskās deju mūzikas ir liels. «Apsēstību ar dīdžejiem rosināja tas, ka dažādus žanrus pārstāvoši mūziķi saprata, ka viņiem vairāk laika jāvelta dzīvajai mūzikai, jo ar ierakstiem ir grūti nopelnīt,» teica «Forbes» žurnālists Zaks O'Malijs Grīnburgs. «Elektroniskā mūzika ir ideāli piemērota interneta laikmetam. Dīdžeji patiesībā nekad nav prasījuši naudu par savu mūziku - viņi to atdod par brīvu un pelna ar koncertiem.»

«Forbes» aprēķināja ienākumus no koncertiem, ierakstu pārdošanas, piedalīšanās reklāmās un piemiņas lietu tirgošanas. Desmit pelnošākie dīdžeji kopā gada laikā nopelnījuši 125 miljonus dolāru (72 miljonus latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu