Visspēcīgāk snieg Zemgalē, dažviet pieņemas spēkā vējš

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Svētdienas rītā visstiprāk snieg Zemgalē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Kurzemes lielākajā daļā turpinās sniegputenis, kas vietām ir spēcīgs, nokrišņi ir arī vietām Latgalē, un nokrišņu zona no Zemgales sasniegusi Vidzemes dienvidus. Aģentūra BNS novēroja, ka snieg arī Jēkabpilī, - līdz plkst.6 nokrišņu nebija, bet vēlāk dažu minūšu laikā zeme un koki pārklājās ar sniega segu.

Sniegs sedz Kurzemi un Zemgali. Zem sniega svara, iespējams, lūzuši daži koki, - «Latvenergo» Jaunpils un Tukuma novadā reģistrējis elektroapgādes pārrāvumu vairākiem desmitiem mājsaimniecību. Nokrišņu daudzums Dobelē līdz plkst.6 sasniedza 13 milimetru, kas ir nepilna trešdaļa no mēneša normas, redzamība sniegā Dobeles apkaimē agrā rītā bija samazinājusies līdz 500 metriem.

Braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem apgrūtināta daudzviet Kurzemē un Zemgalē, turpinās ceļu kaisīšanas un sniega tīrīšanas darbi, informē uzņēmums «Latvijas Valsts ceļi».

Ziemeļu vējš Kurzemē brāzmās pūš līdz 12-17 metriem sekundē, tas pastiprinās arī Zemgales rietumos. Latvijas dienvidaustrumu daļā pūš lēns dienvidaustrumu vējš, ziemeļaustrumu novados - lēns ziemeļaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra plkst.6 visā Latvijā bija +1..-2 grādi.

Rīgā līst un snieg, stiprākie nokrišņi pirms plkst.7 bija uz dienvidiem un dienvidaustrumiem no galvaspilsētas. Pūš mērens ziemeļu vējš, kas pamazām pieņemas spēkā, gaisa temperatūra 0..+1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,9 grādiem Kolkā līdz +8,5 grādiem Bauskā un Gulbenē. Sestdien nokrišņi bija galvenokārt Kurzemē, to daudzums Kolkā un Ventspilī dienas laikā sasniedza piecus milimetrus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu