Vistas gaļas sautējuma pīrāgs (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: *_*, CC BY-SA 2.0

Nepieciešams:

500g žāvētas, ceptas vai vārītas vistas gaļas
300g zaļo zirnīšu
2 burkāni
3 selerijas kāti
300 ml vistas buljona
50g sviesta
2 puravi
200 ml saldā krējuma
500g kārtainās mīklas
1 ola
sāls
lauru lapa
pipari

Pagatavošana:

Sviestā apcep gredzenos sagrieztus puravus, burkānu ripiņas, sagrieztus selerijas kātus, zaļos zirnīšus, sāla, piparo. Pielej vistas buljonu, pieliek zirnīšus un lauru lapu, vāra 15 minūtes.

Vistas gaļu sagriež gabaliņos, pieliek dārzeņiem, pārlej ar saldo krējumu, uzvāra.

Gaļu kopā ar dārzeņiem liek cepamajā traukā, pārklāj ar mīklas plāksnēm. Mīklu sadursta ar dakšiņu, pārsmērē ar sakultu olu.

Cep 180 grādos 20 - 25 minūtes. Pasniedz karstu ar lapu salātiem.

Variants: Šo pīrāgu varat gatavot porciju traukos.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu