Vistas pastēte <i>priekš 12 personām</i>

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Izdevniecība «Zvaigzne ABC» izdevusi leģendāro Minjonas (Īstajā vārdā Hermīnes Zālītes)  pavārniecības mākslas grāmatu. Šī grāmata bija ļoti populāra Latvijas laikā. Tajā ir latviešu un cittautu virtuves ēdieni. Jaunajā izdevumā daļēji saglabātas oriģinālā izdevuma valodas īpatnības.

Sadala divas vistas glītos gabaliņos, nomazgā, uzlej virsū tik daudz vārīta ūdens, ka gaļa apņemta, pieliek klāt sāli, piparus, 1 lauru lapu un izvāra pusmīkstu.

Tagad nu izsmērē pastētu formu ar sviestu, izkaisa ar rīvmaizi, tad nu novāra 1 mārciņu (400 g ) kastaņu un notīra, sagriež 1/2 mārciņas (200 g) žāvēta šķiņķa strēmelītēs, novāra 1/2 mārciņas (200 g) desiņas un sadala gabaliņos; tad sagatavo no 1 1/2 mārciņas (600 g ) vērša gaļas, 1 olas, pienā izmērcēta rundstiķa (maizes galiņš), 1 karotes skāba krējuma, 1/2 karotes izkausēta sviesta, sāls un kādiem piparu graudiņiem sagrūstu gaļas farsi, izformē frikadelēs, kuras 5 minūtes novāra, tad kopā ar desiņām apcep brūnā sviestā.

Šos dažādos pildījumus nu saliek formā kārtu kārtām, kamēr forma līdz 3/4 daļai pildīta.

Tad nu samaisa uz uguns 1 karoti sviesta, 1 karoti miltu un, stipri maisot, pielej klāt 3/4 stopa (1 stops - 1,23 l) vistas buljona, 1 tējkaroti kaperu un dažas baravikas vai šampinjonus, vispēdīgi 1/2 alus glāzes (125 g) baltā vīna un 1 citrona sulu. Šo zosti nu pārlej pār pastēti un uzliek virsū gabaliņos sagriezto vistas gaļu.

Tagad uzliek virsū uz pastētes sviesta mīklu, apsmērē ar olu un cep puslīdz karstā krāsnī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu