Vistu aknas ar vīnogām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

500 g vistu aknu
300 g sarkano vīnogu bez kauliņiem
2 lieli sīpoli
150 ml baltvīna
sviests
1 ēdamkarote cukura
rozmarīns
sāls
pipari

Pagatavošana:

Sīpolus sagriež pusapļos, apcep pāris karotēs sviesta. Kad sīpoli nedaudz pacepti, pieliek sāli, piparus, rozmarīnu un cukuru. Sīpolus karamelizē, tad noņem no pannas, liek siltā vietā.

Uz pannas uzliek karoti sviesta, tajā apmēram 5 minūtes maisot apcep akniņas. Aknām pieliek sāli un piparus, noņem no pannas, uzliek uz sīpoliem.

Uz pannas liek vīnogas un karoti sviesta, nedaudz apcep, uzlej vīnu, pieliek rozmarīnu, uzvāra, sāla un piparo. Vīnogas pārlej aknām un uzreiz pasniedz. Aknas var pasniegt ar svaigu vai grauzdētu maizi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu