Vistu aknu pastēte ar svaigi spiestu apelsīnu sulu (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Autora foto

Šoreiz gribas parunāt par brokastīm, kas, manuprāt, ir galvenā dienas ēdienreize. Tā vai nu sabojās dienu, ja ledusskapī neatradīsies nekas gards tām, vai nu uzlabos dienas sākumu uz visiem 100%.

Tāpat kā citās ēdienreizēs patīk dažādība un interesantas receptes, tā arī brokastīs cenšos pagatavot kaut ko savādāku, šeit nu būs viena laba aknu pastētes recepte, brokastu maizītēm.

Sastāvdaļas:

  1. Vistu aknas 300 g
  2. Šalotes sīpoli 2 gab.
  3. Sviets 100 g
  4. Jūras sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)
  5. Svaigi spiesta apelsīna sula 90 ml
  6. Svaiga maize (pasniegšanai)

Pagatavošana:

  1. Nomazgā aknas zem tekoša ūdens, attīra no plēvēm un taukumiem. Sagriež gabaliņos.
  2. Sasmalcina sīpolus.
  3. Pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu un liek klāt šalotes sīpolus un cep līdz sīpoli paliek mīksti.
  4. Pievieno aknas, sāli un piparus. Cep 7 min.
  5. Gatavās aknas liek blenderī un samaļ viendabīgā masā.
  6. Pievieno apelsīna sulu. Visu sakuļ viendabīgā masā.
  7. Pastēti pilda sagatavotajā traukā vai trauciņos, kas iepriekš ieziesti ar mīkstu sviestu. Liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
  8. Pastēti vislabāk baudīt nākamajā dienā.
Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu