Vistu aknu pastēte

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

1 kg vistu aknu
100 g sviesta
1 burkāns
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
timiāns
2 ēdamkarotes konjaka
sāls
pipari

Pagatavošana:

Katliņā izkausē pāris ēdamkarotes sviesta, liek sagrieztu sīpolu, tad ripiņās sagrieztu burkānu, apcep. Burkāniem un sīpoliem pieliek aknas, apcep brūnas, tad uzlej ūdeni, lai aknas nosedz, pieliek sāli un piparus, vāra.

Gatavas aknas, sīpolu un burkānu izņem no buljona, sablenderē kopā ar timiānu un ķiploku, pieliek sviestu, pielej konjaku. Ja nepieciešams, pieliek buljonu, kur vārījās aknas. Gatavu masu liek trauciņos atdzist.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu