Nepieciešams:
Vistu aknu pastēte (11)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
600 g vistu aknu
200 g cauraugušas žāvētas vai svaigas cūkgaļas
1 neliels sīpols
2 ēdamkarotes kaperu
100 g sviesta
timiāns
150 g baltvīna
Pagatavošana:
Gaļu sagriež gabaliņos, cep uz pannas. Gaļai pieliek sagrieztas aknas un smalki sagrieztu sīpolu. Visu apcep, tad uzlej vīnu un sautē, līdz vīns iztvaikojis. Aknas liek blenderī, pieliek sviestu, kaperus un svaigu vai žāvēti timiānu, visu sastrādā masā, sāla. Pastēti liek nelielos trauciņos, pārlej ar kausētu sviestu, ļauj atdzist. Pasniedz ar svaigu vai grauzdētu maizi.