Vitālijs Kļičko negrasās aizstāvēt savu WBC čempiona jostu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas smagsvara bokseris Vitālijs Kļičko neaizstāvēs Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu, jo šobrīd vēlas koncentrēties savai politiskajai karjerai.

Kļičko kļuvis par WBC goda čempionu, kas nozīmē, ka tituls nu ir vakants. Tomēr Ukrainas sportistam būs priekšroka cīnīties ar potenciālo titula gribētāju, ja vien pats Kļičko to vēlēsies.

"Vēlos pateikties WBC par man sniegto atbalstu, lai es varētu Ukrainā cīnīties par demokrātiju un brīvību," izteicies Kļičko. "Vēl joprojām pastāv teorētiska iespēja, ka atgriezīšos ringā, taču šobrīd to nevaru iedomāties. Šobrīd koncentrējos Ukrainas politikai un jūtu, ka tur esmu cilvēkiem vajadzīgs. Mans brālis Vladimirs turpinās sasniegt sporta virsotnes, bet es viņu atbalstīšu tikpat ļoti, kā viņš mani manā politiskajā karjerā."

Kā zināms Vladimirs ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās smagsvariem, kā arī Pasaules Boksa asociācijas (WBA) superčempiona titulu īpašnieks. Savukārt Vitālijs 2015.gadā plāno kandidēt Ukrainas prezidenta amatam.

Vitālijs Kļičko savas karjeras laikā aizvadītajās 47 cīņās izcīnījis 45 uzvaras, turklāt 41 duelī pretinieku pieveicis ar nokautu, pēdējo reizi zaudējot vairāk nekā pirms desmit gadiem, kad atzina slavenā brita Lenoksa Lūisa pārākumu, pirms viņš devās pensijā.

Tiesa, 42 gadus vecais Ukrainas bokseris pēdējo reizi cīnījās vien 2012.gada septembrī, kad pieveica Manuelu Čarru no Vācijas. Vitālijam Kļičko bija jāaizstāv savs tituls šī gada augustā pret kanādieti Bermeinu Stīvernu, taču rokas savainojuma dēļ WBC ukrainim atļāva cīnīties nākamā gada sākumā.

Kā zināms, Ukrainas galvaspilsētā Kijevā jau vairākas nedēļas noris aktīvi iedzīvotāju protesti, nosodot Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča atteikšanos parakstīt Eiropas Savienības (ES) asociācijas līgumu, tā vietā izvēloties ciešākas attiecības ar Krieviju.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu