Vītoliņš: Jāsaka atklāti - izlase ir izgāzusies (111)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijušais Latvijas hokeja izlases treneris Harijs Vītoliņš intervijā žurnālam «Klubs» kritiski vērtējis Latvijas valstsvienības sniegumu šī gada pasaules čempionātā.

Par aizvadīto turnīru treneris saka: «Jāsaka atklāti - izlase ir izgāzusies. Daudzi to gan negrib atzīt. Trīs spēles uz nullēm, četrās gūti vieni vārti. Bija ideāla grupa, grafiks, astotā vieta garantēja ceļazīmi uz olimpiādi. Tas netika sasniegts. Neesmu redzējis treniņu procesu, bet medijos lasīju, ka jaunais treneris esot ļoti labs psihologs, profesionālis. Ja spēlētājam aiz muguras ir gara sezona, kā tas ir Kanādā, un pēc nedēļas ir čempionāts, trenerim varbūt arī nekas nav jādara. Bet daudziem izlases spēlētājiem sezona beidzās pirms diviem mēnešiem - vajadzēja kārtīgu treniņprocesu,» norāda Vītoliņš.

«Lasīju, ka pirms spēles ar norvēģiem vadošie spēlētāji nav bijuši uz ledus. Tas nav pareizi. Viņiem tādos brīžos jābūt kopā ar komandu, viņi var saturēt jaunos. Jo sagatavošanās spēlei sākas jau no rīta.»

«Kāpec nepateikt skaidri, ka čempionāts tika izgāzts un galvenais treneris netika galā ar lēmumiem? Par vainīgiem tika pataisīti asistenti - viņi nav pareizi iztulkojuši trenera domas. Kam tad tāds galvenais treneris vajadzīgs, ja visu procesu vadīja Ābols un Ignatjevs. Atkal vaina tika novelta uz savējiem, bet kanādietis ir dievs, kuram visi klanās,» piebilda Vītoliņš, kurš pērn ar Maskavas «Dinamo» izcīnīja Gagarina kausu.

Komentāri (111)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu