«Vitronic» aicina labāk zīmēt uz fotoradara sāniem, ne stikliem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Fotoradaru uzturētājs «Vitronic Baltica» aicina labāk zīmēt uz fotoradara kastes sāniem, ne stikliem.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā «Labrīt, Latvija!» uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Sergejs Borisovs norādīja, ka uzņēmums atbalsta mākslu, taču stikliņus aizkrāsot gan nevajadzētu.

Borisovs sacīja, ka «mākslinieki», lai zīmē uz veselību, taču ne stiklus, bet drīzāk fotoradara kastes sānus un aizmuguri.

Jānorāda gan, ka fotoradaru apķēpāšana uzskatāma par svešas mantas tīšu bojāšanu un, piemēram, par abiem gadījumiem, kad vandaļi aizkrāsoja mērierīces stiklu, bargākajā gadījumā paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 10 gadiem. 

Borisovs sarunā pastāstīja, ka Valsts policijai nodoti 23 fotoradari, taču pa šo laiku vēl divi izvietoti Salaspilī. Pēc tam, kad Valsts policija tos pieņems, fotoradari varēs sākt darbu.

Vērtējot radušos situāciju, ka uzņēmums nav izpildījis līgumā noliktos termiņus, Borisovs atzina, ka arī uzņēmums nav pārāk apmierināts ar situāciju, kāda ir izveidojusies, jo tas nav uzņēmuma interesēs - par katru nokavēto dienu maksāt līgumsodu.

Borisovs atzina, ka uzņēmums apzinās laiku, kāds tiem tiek dots, lai izvietotu atlikušos fotoradarus un uzņēmumā uzskata, ka uz lielāko daļu termiņi nav neiespējami. Ir skaidrs, ka atsevišķos objektos, kur fotoradara izvietošana paredzēta uz privāto īpašnieku zemes, saskaņojums netiks saņemts nekad.

Borisovs nevarēja precīzi pateikt, cik tieši ir šo problemātisko vietu, taču minēja, ka uz šo dienu tie ir desmiti.

Viņš paskaidroja, ka šajā situācijā, kad netiek panākta vienošanās ar zemes īpašnieku, Valsts policija meklē alternatīvu atrašanās vietu, kas ir ģeogrāfiski vistuvākā problemātiskajai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu