Vjačeslavs Dombrovskis: PVN samazināšana bija «Vienotības» vēlme

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pievienotās vērtības nodokļa samazināšana (PVN) bija «Vienotības» vēlme, tā nebija ierakstīta valdības deklarācijā, - intervijā laikrakstam «Neatkarīgā Rīta Avīze» stāsta Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Viņš nepiekrīt viedoklim, ka RP nav izdevies pārliecināt koalīcijas partnerus par darbaspēka nodokļa samazināšanu primāri - trijos gados par 9% punktiem. «Tas ir nākamo trīs gadu laikā. 5% jau ir, un mēs plānojam, ka liela daļa atnāks no tā, ka pārcelsim nodokļu slogu no darbaspēka uz nekustamo īpašumu. Domāju, ka trīs gadu laikā 9% nodokļu samazinājums būs,» skaidro Dombrovskis.

Uz jautājumu, kā Reformu partija plāno iziet no «Vienotības» ēnas, ņemot vērā partiju reitingus, piekāpšanos «Vienotībai» jautājumā par PVN likmes samazināšanu, Dombrovskis norāda, ka nozīmīgs panākums ir IIN samazināšana par 5% trīs gadu laikā, turklāt tas esot ierakstīts likumā. «5% pret 1%, - kurš te īsti ir piekāpies?» ir pārliecināts Saeimas komisijas vadītājs.

Jau ziņots, ka Saeima galīgajā lasījumā pieņēmusi valdības virzītos grozījumus likumā par PVN, kas paredz ar 1.jūliju samazināt PVN pamata likmi no 22% uz 21%, un grozījumus likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), kas paredz trīs gadu laikā IIN likmi samazināt par pieciem procentpunktiem - no pašreizējiem 25% līdz 20%. No 2013.gada 1.janvāra IIN likme būs 24%, 2014.gadā tā būs 22%, bet 2015.gadā - 20%.

Valdība neplāno spert tālākus soļus PVN samazināšanas virzienā, jo viennozīmīgi prioritāte ir darbaspēka nodokļa samazināšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu