VK revīzijā centīsies noskaidrot «Rīgas satiksmes» pārvadājumu pašizmaksu (57)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts kontrole (VK) operatīvajā revīzijā «Rīgas satiksmē» (RS) centīsies noskaidrot pasažieru pārvadājumu pašizmaksu, šorīt intervijā LTV stāstīja valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Krūmiņa atgādināja, ka tieši operatīvās revīzijas šogad būs VK darba lielais jaunums. Pirmā no tām ir sākta RS, un tās rezultāti gaidāmi aprīlī. VK vadītāja solīja, ka iestādes uzmanība būs pievērsta arī lietderības revīzijām.

Valsts kontroliere atzīmēja, ka VK arī ir veikusi VK revīziju pozitīvā efekta izvērtējumu labklājības un aizsardzības nozarēs. VK uzskata, ka Aizsardzības ministrija, ieviešot ieteikumus militārpersonu apmācību jomā, katru gadu ieekonomē aptuveni miljonu latu, bet Labklājības ministrijai viens no VK ieteikumiem apdrošināšanas jomā piecu gadu laikā esot ļāvis ietaupīt nepilnus 4 miljonus latu.

Citāda situācija esot vērojama Rīgas brīvostā, kas VK ieteikumus nesteidz ieviest, tādējādi ostas vadība nespēj vai negrib sakārtot sistēmu, sacīja Krūmiņa. Viņa atzīmēja, ka ostas vadība gan no pašvaldības, gan Satiksmes ministrijas puses vispirms ar VK ieteikumu ieviešanu kavējusies, atrunājoties, ka jāsagaida Pasaules Bankas pētījums par ostām. Tagad tas ir saņemts un uzrādījis tās pašas problēmas, uz kurām norādījusi VK, bet no iesaistītajiem atkal esot jūtama acīmredzama vēlme neveikt nekādus uzlabojumus.

Šādos apstākļos Krūmiņa solīja, ka VK sekos līdz norisēm Rīgas brīvostā un domās, vai neveikt atkārtoti revīziju, jo regulāras pārbaudes ir vienīgais VK ierocis, kā panākt pozitīvas pārmaiņas.

Krūmiņa atzīmēja, ka tiešie par pašvaldību darbību VK saņem visvairāk iedzīvotāju sūdzību. VK izvirzījusi par mērķi šai jomai pievērst pastiprinātu uzmanību, jo līdz šim tā nebija VK darba prioritāte, vairāk paļaujoties uz pašu pašvaldību auditoru darbu.

Pagājušajā gadā VK īstenojusi visas plānotās revīzijas - 28 finanšu revīzijas, 12 likumības revīzijas un citas. Pašlaik noslēguma stadijā ir VK revīzijas par kompensējamiem medikamentiem, par izglītības jomu un citas.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu