VL-TB/LNNK tieslietu ministra amatam virzīs Bordānu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) nolēmusi kultūras ministra amatam virzīt bijušo Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētāju Žanetu Jaunzemi-Grendi, bet tieslietu ministra amatam - advokātu Jāni Bordānu, liecina informācija partijas mājaslapā.

Sākotnēji izskanēja, ka nacionālā apvienība tieslietu ministra amatam virzīs vai nu Gaidi Bērziņu, vai Baibu Broku, bet tagad nolemts, ka Bērziņš varētu kļūt par Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru.

Savukārt kultūras ministra amatam sākotnēji minētā kandidāte Inese Laizāne būšot Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre.

Kā ziņots, jaunā koalīcija piektdien pēc vairāku stundu ilgām sarunām vienojās par atbildības sfēru sadali valdībā, žurnālistus informēja jaunās koalīcijas premjera amata kandidāts, pašreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Plānots, ka līdz nedēļas nogalei visas trīs koalīcijas partijas premjera amata kandidātam, pašreizējam Ministru prezidentam Dombrovskim iesniegs savus ministra amata kandidātus un nākamnedēļ par viņiem oficiāli varētu uzzināt sabiedrība, aģentūrai LETA sacīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Viņš norādīja, ka pēc ministra kandidātu uzzināšanas Dombrovskis vērsīsies Satversmes aizsardzības birojā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, lai izpildītu Valsts prezidenta prasību un pārliecinātos, ka ministra amata kandidātiem tiks piešķirtas tiesības strādāt ar valsts noslēpumu saturošiem dokumentiem.

Zatlera reformu partija (ZRP) vakar lēma par personām, kuras virzīt uz tai uzticēto nozaru ministru amatiem, aģentūrai LETA pavēstīja ZRP pārstāve Daiga Holma.

Neesot gan garantēts, ka sestdien ZRP pieņems galīgos lēmumus šajā jautājumā.

Brīvdienās notiekošajā valdības deklarācijas rakstīšanas procesā no ZRP ir iesaistījušies Edmunds Sprūdžs, Vjačeslavs Dombrovskis, Sandra Sondore-Kukule, un pastāv iespēja, ka darbā iesaistīsies arī Roberts Ķīlis, skaidroja Holma.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) varētu vadīt Sprūdžs, bet ekonomikas ministra amatu varētu ieņemt «Swedbank» Korporatīvo attiecību pārvaldes vadītājs Daniels Pavļuts, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Tiek pieļauts, ka ZRP deputāts Vjačeslavs Dombrovskis varētu vadīt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju.

ZRP tiks Izglītības un zinātnes ministrija, kurai papildus tiks tāda funkcija kā sabiedrības integrācija uz latviešu valodas pamata, kuru pārņems no Kultūras ministrijas. ZRP tiks arī Iekšlietu ministrija, Ārlietu ministrija, Ekonomikas ministrija un VARAM, kā arī Saeimas priekšsēdētāja amats, uz kuru kandidēs partijas vadītājs, eksprezidents Valdis Zatlers.

Saskaņā ar iepriekš iegūto neoficiālā informāciju izglītības ministra amatu varētu ieņemt Ķīlis, iekšlietu ministra - Rihards Kozlovskis, ārlietu ministra - Edgars Rinkēvičs.

«Vienotībai» būs premjera amats, Finanšu ministrija, Labklājības ministrija, Aizsardzības ministrija, Zemkopības ministrija un Veselības ministrija.

Kā liecina neoficiāla informācija, finanšu ministra amatu varētu saglabāt Andris Vilks (V), labklājības ministra amatu varētu ieņemt Ilze Viņķele (V), aizsardzības ministra amatu - Artis Pabriks (V), veselības ministra amatu - Ingrīda Circene (V), bet zemkopības ministra amatu - Laimdota Straujuma vai kāds cits kandidāts - šis jautājums vēl neesot izlemts.

Savukārt satiksmes ministrs būs bezpartejisks, un par ministriju solidāru atbildību uzņemsies ZRP un «Vienotība». Bezpartejiskais satiksmes ministrs varētu būt bijušais ārlietu ministrs Aivis Ronis vai kāds cits kandidāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu