VM plāno vērienīgu kampaņu pret narkotikām (53)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Veselības ministrija (VM) tuvāko nedēļu laikā plāno prasīt valdībai aptuveni 100 000 eiro, lai īstenotu vērienīgu informatīvo kampaņu pret narkotikām, aģentūra LETA uzzināja ministrijā.

VM vēlas, lai kampaņas apmēri līdzinātos Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) rīkotajām akcijām pret braukšanu reibumā, ātruma pārsniegšanu un citām, jo tās ir pierādījušas savu efektivitāti, pastāstīja VM Komunikācijas nodaļas speciālists Oskars Šneiders.

Viņš arī norādīja, ka VM kampaņā īpaši plānots uzrunāt jauniešu auditoriju, aicinot nelietot narkotiskās vielas, kā arī informējot par to kaitīgo ietekmi uz veselību. Tāpat Šneiders izteicās, ka kampaņai vajadzētu būt redzamai daudzos «kanālos».

VM plāno prasīt papildu finansējumu arī nepilngadīgo narkotiku lietotāju ārstēšanai un rehabilitācijai - aptuveni 200 000 eiro. Ministrijas speciālisti aprēķinājuši, ka par šo summu gadā varētu palīdzēt vēl 100 jauniešiem. Ar šobrīd pieejamiem līdzekļiem medicīnisko rehabilitāciju iespējams nodrošināt vien sešiem.

Ministrija papildu finansējumu cer saņemt jau šogad, lai arī šogad sāktu kampaņu, kā arī dotu vairāk cilvēku iespēju ārstēties no narkotisko vielu atkarības.

Papildu finansējumu VM plāno lūgt piešķirt no valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem». Nepieciešamās summas vēl varētu mainīties.

CSDD aģentūrai LETA paskaidroja, ka katras direkcijas veidotās kampaņas finansējums ir atšķirīgs, jo atšķiras arī kampaņu mērķi, taču pēdējās kampaņas izmaksājušas aptuveni 28 000 līdz 42 000 eiro.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu