Voins: Ceram uz interesantu un saspringtu LBL turnīru (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) cer uz interesantu jaunās sezonās «Aldara» Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīru, preses konferencē izteicās savienības prezidents Valdis Voins.

Kā zināms, jaunās LBL sezonas starts paredzēts jau otrdien. Turnīrā piedalīsies 12 komandas - «VEF Rīga», «Ventspils», «Valmiera», «Barons kvartāls», «Latvijas Universitāte», «Jēkabpils», «Jelgava», «Jūrmala»/«Fēnikss», «Liepāja»/«Triobet», «Turība», «Saldus» un Latvijas U-18 izlase, kurai drīzumā tiks izziņots galvenais treneris un sastāvs.

«Pēdējo gadu laikā līgai esam pieaudzējuši papildus komandas. Arī šosezon mums ir jauns dalībnieks - «Saldus»,» sacīja Voins. «Šai vienībai ir laba bāze, un ceram, ka tas būs ilgstošs projekts.»

Voinam pievienojās arī Latvijas Basketbola līgu direktore Lāsma Zandere, kura uzskata, ka «Saldus» pievienošanās arī līgai ir solis augšup. «Klubam ir laba organizācija, turklāt arī līdzjutēji uz šīs vienības spēlēm nāk kuplā skaitā.»

«Aizvadītā sezona bija ļoti aizraujoša. Pagājušajā sezonā pat līdz turnīra noslēgumam nevarēja zināt, kuras vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs. Pēdējo gadu laikā līgā ienākušas divas augstskolu komandas - «Turība» un «Latvijas Universitāte», kā arī vienības, kuras atbalsta pašvaldība - «Jūrmala»/«Fēnikss» un «Jēkabpils». Un izskatās, ka tās būs dzīvotspējīgas komandas. Ceram, ka arī šis būs interesants un saspringts turnīrs,» pauda Voins.

Tikmēr Zandere atklāja, ka neskaidrības par kalendāru, kādas bija aizvadītajā sezonā, kad «VEF Rīga» spēļu dēļ VTB bankas rīkotajā Vienotajā basketbola līgas (VBL) turnīrā LBL finālsēriju nācās uz ilgāku laiku pārtraukt, vairs neatkārtosies. Šobrīd tiekot komunicēts ar VTB Vienoto līgu, lai rastu risinājumu. Turklāt arī vieta, kur katra komanda aizvadīs izslēgšanas spēles, būs jāpaziņo pirms «play-off» sākuma, un mainīt to sacensību laikā nedrīkstēs.

Kā ziņots, iepriekšējās sezonās «VEF Rīga» komanda savas LBL mājas spēles aizvadīja citās Latvijas pilsētās, savukārt šosezon tā regulārās sezonas mačus aizvadīs gandrīz tikai izbraukumā. Prakse ar vadošo komandu spēlēšanu tikai izbraukumā jau iepriekš pārbaudīta Lietuvā.

Šosezon klubi aizvadīs arī dažādu spēļu skaitu regulārajā čempionātā. «Tas tādēļ, lai tās vienības, kas startē starptautiskos turnīros, varētu tiem pilnvērtīgi sagatavoties. Izslēgšanas spēlēs iekļūs komandas, kas regulārajā turnīrā finišējušas labāko sešiniekā,» atzina Zandere.

Čempionvienība «VEF Rīga» ar desmit komandām spēlēs tikai vienu apli, cīnoties izbraukumā, bet ar vicečempioniem «Ventspils» - divas spēles (kopā - 12 spēles). «Ventspils» ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U18 izlase ar visām komandām, izņemot VEF Rīga, izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēle). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiks noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Savukārt izslēgšanas spēlēs pirmajās divās kārtās sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Šajā sezonā divas spēles nedēļā tiešraidē translēs portāls «Delfi». Viens no mačiem tiks pārraidīts darba dienās, bet otra - nedēļas nogalē. Kā sacīja Zandere, viņa cer, ka tas spēs paplašināt LBL auditoriju un palīdzēs līgai sasniegt jaunu līmeni.

Pirmā translācija paredzēta jau 2. oktobrī, kad savā starpā tiksies «Jēkabpils» un «Barons kvartāls». Tikmēr finālsērija, kā ierasts, tiks pārraidīta Latvijas Televīzijā (LTV).

«Tāpat esam izveidojuši LBL «Fantasy Game», kur var reģistrēties ikviens un izveidot savu sapņu komandu no LBL spēlējošajiem basketbolistiem. Katru mēnesi tiks noteikts viens uzvarētājs, kurš saņems balvas, tāpat pie dāvanām tiks sezonas labākais spēlētājs,» atklāja Zandere.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu