Voins: Šādus panākumus varam novēlēt katrai basketbola izlasei (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas U-20 basketbola valstsvienības gūtos panākumus var novēlēt katrai valsts basketbola izlasei, sveicot Eiropas čempionāta sudraba medaļu ieguvējus, pirmdien izteicās Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Kā ziņots, Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Tallinā notikušā Eiropas čempionāta finālspēlē svētdien zaudēja Itālijas vienaudžiem, izcīnot vēsturiskas sudraba godalgas.

Šodien Latvijas izlasi pie Olimpiskā sporta centra (OSC) Rīgā pārrodamies sagaidīja LBS un valdības pārstāvji, treneri, ģimenes un atbalstītāji.

«Reti mums gadās šādi priecīgi mirkļi. Esiet ierakstījuši savu vārdu gan Latvijas, gan Eiropas basketbola vēsturē,» uzrunu komandai teica Voins. «Paldies par lielo panākumu. Protams, visiem finālā gribas uzvarēt, tāpēc pašlaik sajūtas ir dalītas. Taču sasniegtais panākums ir ļoti augsts. Tādus varam novēlēt katrai izlasei.»

Voins izlases galvenajam trenerim Artūram Štālbergam par izcīnīto sudraba medaļu dāvāja šādos gadījumos tradicionāli pasniegto šūpuļtīklu.

«Liels paldies puišiem par sasniegumu. Tas ir milzīgs panākums. Līdz ar šiem lielajiem panākumiem man pašam ir radusies personīga interese par izlasi un basketbolu,» uzrunā izteicās izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP). «Jūs esat padarījuši manu darbu vieglāku, jo tagad rosināsim grozīt Ministru kabineta noteikumus, lai izlases dalībniekiem būtu iespējams saņemt prēmijas. Man ir dziļa pārliecība, ka mums izdosies to izdarīt.»

«Šobrīd sajūtas ir fantastiskas. Finālspēles laikā jutām, ka aiz mums stāv visa Latvija. Panākums ir milzīgs,» piebilda Štālbergs. «Ir gan nepadarīta darba sajūta, jo līdz zeltam pietrūka mazāk par 20 minūtēm.»

«Šobrīd Latvijas basketbols iet pareizajā virzienā. Tas mūsu valstī attīstās, tāpēc esmu drošs, ka nākotnē būs ne viens vien fināls. Nepieciešama tikai pacietība,» uzskata treneris.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu