«Volkswagen» ceturkšņa peļņai kritums (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas autobūves koncerna «Volkswagen» tīrā peļņa šā gada trešajā ceturksnī samazinājās līdz 1,86 miljardiem eiro (1,3 miljardiem latu), salīdzinot ar 11,27 miljardiem eiro (7,9 miljardiem latu) attiecīgajā laika periodā pērn, teikts trešdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Uzņēmums gan skaidro, ka pērnā gada trešā ceturkšņa peļņas rādītāju palielinājuši vienreizēji ienākumiem vairāk nekā 12 miljardu eiro (8,4 miljardu latu) apmērā saistībā ar autoražotāja «Porsche» pārņemšanu.

Tikmēr «Volkswagen» pamatdarbības peļņa trešajā ceturksnī pieaugusi par 19,9% - līdz 2,78 miljardiem eiro (1,9 miljardiem latu), bet pārdošanas apjoms palielinājies par 3,6% un veidojis 2,387 miljonus automašīnu.

Tikmēr uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 3,8% - līdz 46,985 miljardiem eiro (33 miljardiem latu).

Tāpat kompānija paziņoja, ka saglabā prognozes, kas izteiktas šim gadam kopumā, neskatoties uz ārkārtīgi apgrūtinošo ekonomikas vidi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu