«Volkswagen» dzinējus ražos arī Krievijā (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Volkswagen» grupa palielina savu jaudu Krievijā. Dr Martin Winterkorn, «Volkswagen Aktiengesellschaft» valdes priekšsēdētājs, un Anatoly Artamonov, Kaluga apgabala gubernators, šodien Maskavā parakstīs līgumus par dzinēju ražotnes celtniecību Kalugā, Krievijā. Jaunajā vietā «Volkswagen grupa» investēs aptuveni 250 miljonus eiro, lai no 2015.gada tur uz vietas varētu ražot modernu dzinēju paaudzi EA211. Ražotnes jauda ir noteikta 150 000 dzinēju apmērā gadā. Dzinēju ražotne tiek celta tieši blakus «Volkswagen» automašīnu ražotnei Kalugā.

«Volkswagen» grupai Krievija ir primārais stratēģiskās izaugsmes tirgus Eiropā. Līdz 2018.gadam plānojam tur pārdot pusmiljonu automašīnu katru gadu. Šim nolūkam mēs atkal investēsim 1 miljardu eiro vietējā ražotnē un jaunos modeļos,» minēja DrMartin Winterkorn. «Mūsu jaunā dzinēju ražotne atspoguļo to, ka «Volkswagen» joprojām ir nozīmīgi dzinēji Krievijas automobiļu ražošanas nozarei un Krievijas ekonomikai vispār.» Kalugā ražojamie dzinēji ir EA 211 sērijas 1,6 litru benzīna dzinēji, tādējādi pārstāvot visjaunāko dzinēju tehnoloģiju «Volkswagen» grupā.

Vācijas autoražotājs investēs aptuveni 250 miljonus eiro jaunajā 30 000 m2 plašajā ražotnē Kalugā. No 2015.gada dzinēju ražotne piegādās dzinējus automašīnu izgatavošanai «Volkswagen GroupRus» Kalugā, kā arī līgumražošanai «GAZ» ražotnē Ņižņijnovgorodā. Plānots ražot kloķa apvalkus, cilindru galvas ar integrētu montāžu, kloķvārpstas, kā arī veikt pilnu dzinēju montāžu.

Ar dzinēju ražotnes būvniecību «Volkswagen» paplašina savu rūpniecisko iesaistīšanos Krievijā. Vienlaicīgi grupa tuvojas savu mērķu izpildei, kā saskaņots ar Krievijas valdību 2011.gada maija beigās 166.rīkojuma papildu nolīgumā. Tajā noteikts, ka no 2016.gada 30% no Krievijā ražotajām automašīnām uzstādīs vietējā ražojuma dzinējus.

«Volkswagen» grupas ieguldījumi Krievijā šobrīd sasniedz aptuveni vienu miljardu eiro. Lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu Krievijas automobiļu tirgū, grupa plāno investēt vēl vienu miljardu eiro Krievijā, lai attīstītu jaunus tirgum piemērotus produktus, tālāk lokalizētu ražošanu, kā arī izbūvētu jaunu dzinēju ražotni Kalugā, kā šodien tika saskaņots.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu