«Volkswagen» mazākais auto kļūst elektrisks (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Eiropas lielākais autobūves uzņēmums «Volkswagen» ir oficiāli atklājis savu pirmo pilnībā elektrisko sērijveida automobili «e-up!». Šis četru sēdvietu automobilis, kas darbojas praktiski nedzirdami, tiek demonstrēts šodien notiekošajā ikgadējā preses un investoru konferencē Volfsburgā.

Jaunais «e-up!» piedāvā ieskatu jaunā, revolucionārā konceptautomobilī ar elektrisku piedziņu un četrām sēdvietām. Tas ir automobilis, kas piemērots ikdienas lietošanai pilsētā, taču der arī garākiem pārbraucieniem vai kā novatorisks otrs automobilis. Ar to viegli iespējams nobraukt līdz pat 150 kilometriem garu attālumu. Pēc tam «e-up!» 30 minūtēs var uzlādēt par līdz pat 80 procentiem no tā enerģijas uzglabāšanas kapacitātes.

Ekoloģiskā «e-up!» dzinējs spēj attīstīt 82 zirgspēku jaudas. Tā pastāvīgā jauda ir 55 zirgspēku, bet maksimālais 210 ņūtonmetru griezes moments ir pieejams jau no pirmajiem dzinēja apgriezieniem. Tas spēj uzņemt ātrumu no 0 līdz 100 kilometriem stundā 14 sekundēs, savukārt tā maksimālais ātrums ir 135 km/h.

Zem grīdas uzstādītā litija jonu akumulatora enerģijas uzglabāšanas kapacitāte ir 18,7 kilovatstundas, kas nozīmē, ka šis automobilis, pateicoties 1185 kg svaram, ar vienu uzlādēšanas reizi spēj nobraukt līdz pat 150 kilometriem.

Uzlādes pieslēgvieta ir paslēpta aiz «degvielas uzpildes vāciņa». Papildu aprīkojumā var izvēlēties kombinētās lādēšanas sistēmu CCS, kas uzņēmumam «Volkswagen» un citiem autoražotājiem ir standartizēta. Tā atbalsta gan līdzstrāvas, gan maiņstrāvas lādēšanas sistēmas, tādējādi autovadītāji var viegli uzlādēt savu automobili vairumā lādēšanas staciju - neatkarīgi no elektrības avota vai lādēšanas ātruma, ko tās piedāvā.

Jaunā automobiļa stils ir izsmalcināts un pauž augstu kvalitāti. Viena īpaša eksterjera iezīme ir izliektais LED dienas braukšanas gaismu izvietojums priekšējā bamperī. Papildus tam priekšgals, sliekšņu uzlikas un virsbūves apakšdaļa ir optimizētas labākai aerodinamikai. Visiem paīstamā «Volkswagen» emblēma ir tikusi pie zila fona un «e-up!» logo aizmugurējā daļā.

Savu pasaules pirmizrādi «e-up!» svinēs Frankfurtes starptautiskajā autoizstādē, pēc kuras varēs veikt arī tā pasūtījumus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu