«Volkswagen» pietuvojies pasaulē lielākā autoražotāja statusam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas autobūves kompānija «Volkswagen» pērn pasaulē pārdevusi vairāk nekā astoņus miljonus automašīnu, kas, iespējams, ir pietiekami, lai pirmo reizi vēsturē iegūtu pasaulē lielākā autoražotāja statusu, svētdien paziņoja uzņēmuma priekšsēdētājs Martins Vinterkorns.

«Volkswagen» automašīnu pārdošanas apjoms 2011. gadā pieaudzis par vairāk nekā vienu miljonu jeb 14% un sasniedzis 8,16 miljonus vienību, norādīja Vinterkorns.

Tas, visticamāk, ir pietiekami, lai kompānija apsteigtu iepriekšējo trīs gadu līderi - Japānas autoražotāju «Toyota Motor Corp.», kura ražošanas apjomu pagājušajā gadā iedragāja martā piedzīvotā zemestrīce un cunami.

Taču informāciju par automašīnu pārdošanas apjomu vēl nav publiskojis ASV autobūves gigants «General Motors» (GM), kas pasaulē lielākā autoražotāja statusā bija noturējies 77 gadus, līdz to 2008. gadā apsteidza «Toyota».

«Volkswagen» pārdošanas apjomā iekļauti «Audi», «Seat», «Škoda», «Bentley», «Bugatti» un «Lamborghini» tirdzniecības dati.

«Volkswagen» ir Eiropas lielākais autoražotājs un uzņēmums jau iepriekš bija noteicis mērķi līdz 2018. gadam kļūt par autobūves nozares līderi.

Kompānija nesen iegādājās kravas automašīnu ražotāju MAN un patlaban ir procesā, lai pārņemtu ekskluzīvo sporta automašīnu zīmolu «Porsche». Tāpat «Volkswagen» pieder arī 19,9% Japānas «Suzuki» akciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu