Vorobjovs triumfē Latvijas rallija čempionāta sestajā posmā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas autorallija čempionāta sestajā posmā, kas norisinājās Lietuvā, sestdien triumfēja Jānis Vorobjovs.

Vorobjovs, kurš sacensībās piedalās ar «Mitsubishi Lancer Evo IX» spēkratu, par līderi kļuva vien pēc 11.ātrumposma, kad no sacensībām izstājās iepriekšējais līderis krievu sportists Aleksejs Lukjaņuks («Mitsubishi Lancer Evo X»).

Kopumā sacensību dalībniekiem bija jāveic 13 «dopi», no kuriem lielākā daļa - desmit - tika veikti sestdien. Kopējā ieskaitē N4 klases braucējs Vorobjovs par vienu minūti un 24,95 sekundēm apsteidza citu latviešu sportistu Mārtiņu Svili («Mitsubishi Lancer Evo VIII»), kurš startēja A+ klasē, bet trešajā vietā sacensības noslēdza lietuvietis Roks Kvaračejs ar «Mitsubishi Lancer Evo X» braucamo. Lietuvas sportists, kurš sacentās R4 klases ieskaitē, Vorobjovam zaudēja vairāk kā divas minūtes.

R2 vienas ass piedziņas klasē triumfēja Ralfs Sirmacis ar «Ford Fiesta» spēkratu, kuram tikai 3,13 sekundes zaudēja pirmās dienas līderis Mārcis Ķenavs («Honda Civic Type-R»).

Tikmēr 2WD klasē uzvarēja Jons Pipirs no Lietuvas (Renault Clio Sport»).

Latvijas autorallija čempionāta pirmie divi posmi februāra sākumā risinājās Eiropas autorallija čempionāta sacensību Liepāja-Ventspils laikā, kā trešais posms februāra beigās tika aizvadīts rallijs «Sarma», bet ceturtais posms maijā bija rallijs «Talsi».

Pēc Latvijas čempionāta posma Lietuvā, augusta beigās sekos rallijs «Kurzeme», bet sezona noslēgsies septembra izskaņā ar ralliju «Latvija».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu