Vrubļevskis apstiprināts par arbitru Sporta arbitrāžas tiesā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Starptautiskā Sporta arbitrāžas padome apstiprinājusi Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu, zvērinātu advokātu Aldoni Vrubļevski par arbitru Sporta arbitrāžas tiesā (SAT), kas atrodas Lozannā (Šveice), aģentūru LETA informēja LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe - Vīksne.

Starptautiskā Sporta arbitrāžas padome arbitrus ievēl reizi četros gados. Vrubļevskis tajā darbojas kopš 1995. gada un par atbirtu tiek apstiprināts jau piekto reizi.

Sākot ar 1984. gadu SAT nodrošina savlaicīgu tiesisku strīdu izskatīšanu sporta jomā. Kopš 1996. gada SAT operatīvi izskata lietas arī Olimpisko spēļu un citu starptautiski nozīmīgu sporta sacensību laikā.

SAT patlaban apstiprināti 270 arbitri no 78 valstīm. Gada laikā SAT izskata aptuveni 200 lietas.

SAT 2002. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā izskatīja LOK un bobslejista Sanda Prūša prasību par tiesībām startēt spēlēs. Rezultātā tika panākts Latvijai pozitīvs spriedums, un Prūsim atļāva iziet uz starta līnijas.

SAT neizskata jautājumus, kas saistīti ar spēles noteikumu pārkāpšanu vai sacensību nepareizu tiesāšanu. Strīdu izskatīšana SAT ir saistīta ar juridiskiem jautājumiem, kas var rasties par kādas komandas pieteikumu sacensībām vai kāda sportista pilsonību, piederību klubam vai tamlīdzīgi, bet galvenokārt izskata strīdus, kas saistīti ar dopinga gadījumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu