Vrubļevskis par Latvijas līdzjutēju skaitu Londonas OS

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Londonas Olimpiāde, atšķirībā no divām iepriekšējām, notiks Eiropā, tajā nebūs daudz vairāk līdzjutēju no Latvijas, intervijā aģentūrai LETA teica Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

LOK prognozē, ka uz Londonu dosies tikai daži simti latviešu līdzjutēju.

«Neesmu lietas kursā par to, cik līdzjutēju Lielbritānijā ir iegādājušies spēļu biļetes, bet biļešu realizācija Latvijā sola, ka būs 300 līdz 400 līdzjutēju. Ja, piemēram, uz spēlēm būtu tikusi Latvijas sieviešu basketbola komanda kā Pekinā, tad līdzjutēju būtu vairāk,» stāstīja Vrubļevskis, atgādinot, ka biļetes nav lētas. «Atklāšanas ceremonijas biļete maksā tieši 2012 mārciņas (1760,5 latus). Londona ļoti labi zina, ka pie viņiem tuvākos 30-50 gadus spēles nenotiks, tāpēc izmanto visas iespējas. Tajā pašā laikā olimpisko arēnu kapacitāte skatītāju uzņemšanas ziņā arī ir ierobežota, un es domāju, ka cenas ir noteiktas tādas, lai biļetes varētu nopirkt, bet arī nebūtu liels darbs spekulantiem.»

Vienlaikus Vrubļevskis arī uzslavēja šā gada sistēmu, kad sportistiem, kas piedalās Olimpiādē, dota iespēja iegādāties divas biļetes saviem ģimenes locekļiem vai draugiem. Daži Latvijas olimpieši šo iespēju jau esot izmantojuši.

«Iepriekšējās divas olimpiskās spēles, kas notika Pekinā un Vankūverā, bija tālu un bija saistītas ar laika joslas maiņu, atšķirīgu klimatu un tamlīdzīgi,» atzina LOK prezidents. «Savukārt šīs spēles būs tuvu mājām, un dažiem no sportistiem, kas plāno savus startus ļoti rūpīgi, būs iespēja palikt mājās, sagatavoties un ierasties Londonā dienu vai divas pirms sacensībām, lai būtu mierīgāk, nevis uzturētos saspringtajā atmosfērā, kas bieži vien valda olimpiskajā ciematā, jo tas dažiem var būt traucēklis, lai iespējami labi sagatavotos.»

Vrubļevskis uzsvēra, ka LOK jau ir gatava Olimpiādei. «Principā LOK ir palikušas tikai pēdējās tehniskās nianses - jāsaliek punkti uz «i» saistībā ar dalībnieku apģērbšanu, aizvešanu un izmitināšanu, savukārt viss pārējais ir sportistu un treneru rokās. Mēs cenšamies viņiem pēc iespējas maksimāli palīdzēt, bet arī pēc iespējas mazāk traucēt, jo gatavošanās plāns ir jāveido viņiem pašiem.»

Londonas olimpiskās spēles notiks no 27. jūlija līdz 12. augustam. Latviju pārstāvēs ap 40 sportistiem, bet precīzs olimpiešu skaits kļūs zināms pēc 9. jūlijā plānotās LOK Izpildkomitejas sēdes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu