Vudija Allena saņemtais «Oskars» - pirmais pēc 25 gadu pārtraukuma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Scenārists, režisors un aktieris Vudijs Allens, kurš svētdien saņēma ASV Kinoakadēmijas «Oskara» balvu, pēdējoreiz šo prestižo apbalvojumu ieguva pirms 25 gadiem, un tas ir viens no lielākajiem karjeras «tukšajiem periodiem» kino vēsturē.

Fotogalerijā varat apskatīt Vudiju Alenu un «Pusnakts Parīzē» aktieru komandu filmas uzņemšanas laikā un Kannu kinofestivālā.

Vismaz divas desmitgades Allena filmu fani sprieda, ka viņš zaudējis savu īpašo pieeju, kamēr citi uzskatīja, ka tādu filmu kā «Annie Hall» («Enija Hola») un «Manhattan» («Manhetena») laiks vienkārši ir beidzies.

Allena radošās atdzimšanas iedīgļus varēja saskatīt 2006.gadā, kad viņa filma «Match Point» («Uzvaras punkts») tika nominēta «Oskaram».

Savukārt 2008.gadā Penelope Krusa saņēma zeltīto statueti kā labākā otrā plāna aktrise Allena filmā «Vicky Cristina Barcelona» («Vikija Kristīna Barselona»).

Taču filma «Midnight in Paris» («Pusnakts Parīzē») bija režisora veiksme. Tā guva milzīgus kases ieņēmumus un kritiķu atzinību.

Kaut arī filma svētdien neatnesa Allenam labākā režisora godu, viņš saņēma apbalvojumu par labāko oriģinālscenāriju.

«Pusnakts Parīzē» ir romantiska fantastikas filma par Allenam līdzīgu Holivudas scenāristu, kurš iemīlas Parīzē. Amerikāņu aktiera Ouena Vilsona tēlotais galvenais varonis atrod veidu, kā sazināties ar vēsturiskām personībām - mākslinieku Pablo Pikaso un rakstniekiem Skotu Ficdžeraldu un Ernestu Hemingveju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu