VUGD: noslīkušo meklēšana ir smags darbs. Pavasarī noslīkusi meitenīte nav atrasta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta šefs Ainars Pencis atklāj, ka pavasarī palu laikā noslīkušu meitenīti Rēzeknes pusē tā arī nav izdevies atrast. Viņš uzsver, ka noslīkušo cilvēku meklēšana ir ļoti smags darbs, kas prasa lielus dienesta cilvēkresursus.

Pencis sarunā Latvijas Radio pirmdienas vakarā pastāstīja, ka glābējiem joprojām nav izdevies atrast kādu meitenīti, kas noslīka Rēzeknes pusē pavasarī. Viņš gan neminēja konkrēto gadījumu, tomēr portāla «Apollo» arhīvs liecina, ka runa ir par Rēzeknes upē 26. martā noslīkušu deviņus gadus vecu meitenīti.

«Joprojām meitenīte nav atrasta. Un, visticamāk, viņu arī neatradīs. Smagi tā teikt, bet tā tas ir,» sacīja VUGD šefs, norādot, ka bērna līķis sadalīsies dabīgā ceļā.

«Noslīkušu meklēšana ir smags un nervozs darbs,» uzsvēra Pencis. «Ir gadījumi, kad noslīkušie jāmeklē nedēļām, katru dienu.»

Pencis sarunā arī sacīja, ka bieži vien cilvēki rīkojas kā zombiji – «iet un dara, nedomājot par sekām.» «Cilvēkiem jādomā. Bieži ir tā doma, ka ar mani jau tā nenotiks,» par nelaimes gadījumiem ūdentilpnēs teica Pencis.

Brīvdienās noslīkuši 17 cilvēki. VUGD: situācija kritiska, vainojama pārgalvība.

Saistībā ar to, ka pēdējās dienās Latvijā noslīkuši daudzi cilvēki, operatīvie dienesti ir nolēmuši rīkot reidus publiskajās peldvietās, kā arī apsver domu rīkot kādu sociālo kampaņu, ziņo LETA.

Daudzie noslīkušie bija viens no tematiem, ko iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) šodien kārtējās tikšanās laikā pārrunāja ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru. Mūrniece žurnālistiem pēc tikšanās pastāstīja, ka Iekšlietu ministrijā (IeM) tika sasaukta īpaša sanāksme, lai atbildīgie dienesti apspriestu, kā var cilvēkus glābt un kā viņiem izskaidrot elementārākos drošības pasākumus.

Sarunas laikā arī Zatlers esot uzsvēris, ka ir svarīgi, lai paši cilvēki apzinātos - laiks ir karsts, tādēļ dzert alkoholiskos dzērienus un pēc tam peldēt ir bīstami. Mūrniece apliecināja: «Esam gatavi cilvēkus glābt, sekot līdzi situācijai, taču arī pašiem cilvēkiem ir jābūt ļoti uzmanīgiem.»

Reidi publiskajās peldvietās - gan pludmalēs pie jūras, gan pie upēm tiks sākti jau šodien.

Mūrniece uzskata, ka arī bez līdzekļiem var noorganizēt kādu kampaņu. Piemēram, glābēji varētu rādīt videosižetus no īstām glābšanas operācijām, skaidrojot, kas var notikt, nepareizi rīkojoties pie un uz ūdens. Mūrniece atzina, ka situācija ir pietiekami traģiska, lai sāktu domāt, ko darīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu