«Warriors» jaunieguvums Boguts šosezon, visticamāk, nepalīdzēs komandai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

NBA komandai Goldensteitas «Warriors», kurā spēlē latviešu centrs Andris Biedriņš, šajā sezonā, visticamāk, nepalīdzēs komandas jaunieguvums Endrjū Boguts.

Kā zināms, savainojumu nomocīto austrāliešu centra spēlētāju «Warriors» komanda ieguva šonedēļ, kad veica vērienīgu maiņas darījumu, uz Milvoki «Bucks» aizmainot Montu Elisu, kā arī garos spēlētājus Ekpi Judo un Kvami Braunu.

Tāpat maiņas rezultātā komandā uz īsu brīdi atgriezās Stīvens Džeksons, kurš tajā jau spēlēja no 2006. līdz 2009. gadam, tomēr ceturtdien viņš tika aizmainīts uz Sanantonio «Spurs» komandu, pretī iegūstot uzbrucēju Ričardu Džefersonu, saspēles vadītāju Tīdžeju Fordu un šīgada drafta pirmās kārtas izvēles tiesības.

27 gadus vecais Boguts 2005. gada NBA jauno spēlētāju draftā tika izvēlēts ar pirmo numuru, tomēr šosezon viņš piedalījies tikai 12 spēlēs, jo 25. janvārī lauza potīti. Pirms tam viņš 2010. gadā pārcieta rokas un elkoņa operāciju, bet pagājušajā gada aprīlī vēl vienu elkoņa operāciju.

Gaidāmo trīs nedēļu laikā Boguts tiks pakļauts rūpīgām medicīniskajām pārbaudēm, kurās tiks secināts, vai centrs spēs līdz sezonas beigām pagūt atkopties no potītes lūzuma.

«Pēdējais, ko «Warriors» gribētu darīt, ir sasteigt manu atgriešanos,» izteicies Boguts, kurš labvēlīgas atveseļošanās gadījumā cer pārstāvēt Austrālijas izlasi šīgada Londonas olimpiskajās spēlēs.

«Kad pirmo reizi izdzirdēju par aizmainīšanu uz «Warriors», biju patīkami satraukts. Tas ir labs klubs, kas pašlaik sper soļus augšup. Iepazīšu jaunu pilsētu, kas ir tikai viena lidojuma attālumā no Austrālijas,» piebilda Boguts. «Tomēr nākamajā dienā, kad sāku kravāt somas, biju noskumis, jo «Bucks» komanda ir viss, ko zinu par NBA. Bija grūti atvadīties no pilsētas, kurā esmu pavadījis visu karjeru. Tajā pašā laikā ar cerībām raugos uz jaunu manas karjeras posmu.»

Savā karjerā talantīgais Boguts vidēji mačā guvis 12,7 punktus un izcīnījis 9,3 atlēkušās bumbas.

Līdz ar to sagaidāms, ka Boguta prombūtnes laikā Biedriņam atkal tiks uzticēti pamatsastāva centra spēlētāja pienākumi. Savu pozīciju komandas sākumsastāvā neilgi pirms veiktā darījuma Biedriņš bija zaudējis Judo.

Kā ziņots, šajā sezonā «Warriors» komandai, iespējams, vairs nepalīdzēs arī aizsargs Stīvens Karijs, kurš jau ilgstoši cīnās ar potītes traumu.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā «Warriors» ar 18 uzvarām 40 spēlēs ieņem 13. vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu