«YouTube» lietotāju uzņemto filmu rādīs kinoteātros

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Kompānija «National Geographic Films» iegādājusies vietnes «YouTube» lietotāju uzņemtās filmas «Life in a Day» izplatīšanas tiesības un plāno sākto to demonstrēt kinoteātros šā gada vasarā.

Kā LETA ziņoja iepriekš, Holivudas producents Ridlijs Skots un skotu režisors Kevins Makdonalds pagājušā vasarā apvienoja spēkus ar video failu apmaiņas vietni «YouTube», lai radītu pirmo lietotāju veidotu pilnmetrāžas dokumentālo filmu no lietotāju 24.jūlijā uzņemtajiem video materiāliem.

«"Life in a Day» ir laika kapsula, kas pavēstīs nākamajām paaudzēm, kā tas ir bijis - dzīvot 2010.gada 24.jūlijā,» projektu komentēja Makdonalds. «Tas ir unikāls eksperiments sociālajā kinematogrāfijā. Vai ir labāks veids, kā iegūt neierobežotu videomateriālu, iesaistot tajā pasaules tiešsaistes kopienu?»

Kopumā projektam tika iesūtīti video no 197 valstīm. No iesūtītajiem materiāliem tika atlasīti labākie video, no kuriem arī samontēta filma. 

Filma savu pirmizrādi piedzīvos 28.janvārī Sandānsas festivālā, kurā piedalīsies arī 20 projekta dalībnieki. Visi filmā iekļauto video autori tiek minēti filmas titros kā režisori.

«National Geographic Films» plāno sākt demonstrēt filmu 2011.gada 24.jūlijā, tieši gadu pēc tam, kad tika uzņemti lietotāju video.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu