«Z torņi» par Ls 1,27 miljoniem nopirkuši blakus būvobjektam esošo plaisājošo ēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

SIA «Z Towers» no bijušā Rīgas būvvaldes vadītāja Inta Pujāta šovasar par 1,27 miljoniem latu nopirkusi zemi un ēku Daugavgrīvas ielā 7, kurai augstceltņu kompleksā veikto būvdarbu dēļ sāka veidoties plaisas, liecina vienotās elektroniskās Zemesgrāmatas dati.

Jau ziņots, ka pērn «Z torņu» būvnieki tika atzīti par vainīgiem blakus būvlaukumam esošās XIX gadsimta beigās celtās divstāvu mūra ēkas plaisāšanā un novešanā līdz avārijas stāvoklim.

Starp projekta attīstītājiem un Pujātu notika ilgstošas pārrunas, jo viņš nepiekrita piedāvātajam kompensācijas apmēram - pusmiljonam eiro (350 000 latu). Šīs summas vietā, kas bijušajam ierēdnim piedāvāti kā kompensācija par blakus iecerētajiem torņiem esošajam namam nodarīto kaitējumu, Pujāts pieprasījis attīstītājiem nopirkt viņa īpašumus par vairākiem miljoniem eiro.

Vairākas reizes augstceltņu kompleksā Rīgas Būvinspekcija pārtrauca būvdarbus. Šī iemesla dēļ uzņēmēji «Z torņu» būvniecības apturēšanā saskatīja šantāžu no Pujāta puses. Izskanēja arī aizdomas, ka Pujāts izmanto savus sakarus iepriekšējā darba vietā, lai panāktu šādu lēmumu pieņemšanu.

SIA «Z Towers» komercdirektore Inese Levana šodien aģentūrai LETA teica, ka līdz ar nekustamā īpašuma iegādi konflikts ar Pujātu atrisināts.

Uzņēmums plāno tā īpašumā nonākušo dzīvojamo māju restaurēt, piebilda Levana.

Augstceltņu kompleksu «Z Torņi», kas top Daugavgrīvas ielā 9, Zunda kanāla kreisajā krastā iepretim Preses namam, ekspluatācijā plānots nodot 2010.gada pirmajā ceturksnī, žurnālistus informēja «Z Towers» valdes priekšsēdētājs Bredlijs Džī.

Topošajā daudzfunkcionālajā biznesa centrā patlaban noslēgumam tuvojas pirmās kārtas - «0 cikla» - būvniecības darbi.

«Z Towers» komplekss ietvers A un VIP klases birojus, vairākas konferenču zāles, biznesa centru, luksusa klases «Sheraton» viesnīcu, veikalus, restorānus, kafejnīcas, skaistumkopšanas salonus, SPA centru un sporta klubu, četru stāvu pazemes autostāvvietu, kā arī helikopteru nosēšanās laukumu uz biroju torņa jumta.

Kompleksa būvniecība tika sākta 2006.gada augustā. Projekta realizācija notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā tiek veikti vērienīgi nulles cikla darbi. Otrajā kārtā notiek abu torņu un fasādes celtniecība, kas tagad tiek sākta. Viens tornis būs 29, bet otrs - 30 stāvu augsts.

Plānots, ka 2010.gadā savas durvis viesiem vērs viesnīca «Sheraton Riga Hotel» un «Z Towers» biroju centrs.

«Z torņu» būvniecības pasūtītājs ir SIA «Z Towers» (iepriekš - SIA «Vertikālā pasaule»), bet būvuzņēmējs - Austrijas celtniecības kompānija «Strabag».

Kā ziņots, plānots, ka augstceltnē 2010.gadā darbu sāks «Sheraton» pieczvaigžņu viesnīca. Projekta «Z-Towers» finansēšana tiek veikta sadarbībā ar «Nordea banku».

SIA «Z Towers» ir «S.P.I Group» meitasuzņēmums. 2006.gadā «S.P.I Group» iegādājās SIA «Vertikālā pasaule», kas bija šī projekta sākotnējā autore. 2007.gadā SIA «Vertikālā pasaule» tika pārdēvēta par «Z Towers».

Kopējā projekta vērtība ir ap 250 miljoniem eiro (175 miljoniem latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu