Zaļās partijas Rīgas mēra amata kandidāts būs Guntis Belēvičs (74)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Zaļās partijas (LZP) Rīgas mēra amata kandidāts pašvaldību vēlēšanās būs Guntis Belēvičs.

Šodien ar Belēviču kā LZP Rīgas mēra kandidātu klātesošos partijas biedrus un mediju pārstāvjus iepazīstināja Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka (ZZS).

Belēvičs pateicās LZP par doto iespēju un savas uzrunas sākumā uzsvēra, ka viņš ir pārliecināts, ka zaļais ceļš ir vienīgais ceļš, pa kuru nepieciešams doties.

Mēra kandidāts, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, uzsvēra, ka pašreizējā Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) «sociālā politika ir perfekta, bet ekonomiskā [politika] ir stulba» un ka ir nepieciešams sākt domāt, kā nopelnīt līdzekļus. Viņš domā saglabāt domes pašlaik īstenotās sociālās programmas, piemēram, attiecībā uz iespēju senioriem bez maksas braukt sabiedriskajā transportā.

Politiķis uzsvēra, ka bērniem ir jāpatērē nepiemērots ēdiens, un tāpēc viņš gādās, lai «Rīgas skolās no 1. līdz pēdējai klasei bērni saņemtu svaigi pagatavotas bezmaksas pusdienas no Latvijas zemnieku ekoloģiskiem produktiem. Un bērnudārza bērni - visas trīs ēdienreizes.»

Belēvičam ir plāni arī attiecībā uz bērnu uzraudzīšanu, tajā iesaistot vecvecākus. Tāpat viņš plāno senioriem kompensēt medikamentu līdzmaksājuma daļu un palielināt invalīdu piekļuvi publiskajai telpai.

Nepieciešamos naudas līdzekļus mēra kandidāts plāno iegūt, attīstot Rīgā, piemēram, liftu un siltināšanai paredzēto materiālu ražošanu - viņš cer, ka privātie uzņēmumi būs ieinteresēti šajā biznesā. Vaicāts pēc «ātrākiem» finanšu avotiem, mēra kandidāts skaidroja, ka nauda tiks meklēta pašvaldības uzņēmumos, kā arī ietaupot, saprātīgi organizējot Rīgas iepirkumus.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu