«Žalgiris» oficiāli paziņo par izstāšanos no VTB Vienotās līgas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas basketbola klubs Kauņas «Žalgiris» pirmdien nosūtījis vēstuli VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) vadībai, kurā paziņo par izstāšanos no turnīra, vēsta kluba oficiālā mājaslapa.

Kluba vadība jau iepriekš bija izteikusies, ka spēlēšana ULEB Eirolīgā un divu apļu aizvadīšana Lietuvas čempionātā padara par neiespējamu pilnvērtīgu dalību arī VTB Vienotajā līgā.

«Tas vairs nebūtu basketbola klubs, bet ceļojumu aģentūra,» izteicies «Žalgiris» direktors Pauļus Motejūns. «Pērn mums bija daudzi pieredzējušie spēlētāji, tāpēc nebija nepieciešams aizvadīt daudz treniņu, tomēr tagad tiek veidota jauna komanda un aizvadīt 90 mačus sezonā ir nonsenss

Tāpat klubs paziņojis, ka ir tuvu līguma parakstīšanai ar «PrivatBank», kas, pēc Lietuvas masu mediju teiktā, Kauņas klubam trīs gadu laikā atvēlēs aptuveni desmit miljonus eiro (septiņus miljonus latu).

VBL ģenerāldirektors Andrejs Širokovs līdz šim nav komentējis «Žalgiris» lēmumu, taču zināms, ka viņam nedēļas nogalē Kauņā bija paredzēta tikšanās ar kluba vadību.

Pagājušajā sezonā «Žalgiris» izcīnīja 15. valsts čempiontitulu, sasniedza VTB Vienotās līgas pusfinālu, kur nācās piekāpties Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» komandai, un iekļuva ULEB Eirolīgas labāko 16 komandu pulkā.

Klubs jau ilgāku laiku cīnās ar finansiālajām grūtībām, tāpēc nākamajā sezonā, paredzot daļēju parādu atmaksu, plānots ievērojami mainīt vienības sastāvu, atvadoties no vairākiem aizvadītās sezonas līderiem.

VTB Vienotās līgas sacensības risinās kopš 2008/2009. gada sezonas, bet nesen aizvadītajā sezonā tajā piedalījās komandas no Krievijas, Ukrainas, Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Čehijas un Kazahstānas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu