Zanei nepieciešamā summa plaušu transplantācijai saziedota mēneša laikā (4)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mēneša laikā saziedota nepieciešamā summa Zanei plaušu transplantācijai, kuru iecerēts veikt klīnikā Vīnē, Austrijā, aģentūrai BNS pastāstīja labdarības portāla «Ziedot.lv» komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Operācijai bija nepieciešami 120 tūkstoši eiro. «Mēneša laikā savākt 120 tūkstošus eiro ir neticami liela summa,» atzina portāla pārstāve. Par Zani iepriekš tika rādīti sižeti televīzijā, aktualizējot jautājumu par valsts palīdzību šādos gadījumos.

32 gadus vecajai Zanei pirms trim gadiem atklāja retu slimību – pulmonālo arteriālo hipertensiju (PAH). Sindromu raksturo asinsspiediena paaugstināšanās plaušu artērijās. Jo augstāks spiediens ir artērijās, jo smagāk jāstrādā sirdij, lai piegādātu asinis ķermenim. Tiek būtiski traucēta organisma apgāde ar skābekli, kā dēļ iestājas skābekļa bads.

Ošāne informēja, ka nauda ir pārskaitīta klīnikai Vīnē, bet atsevišķi ziedojumi joprojām turpina ienākt. Tā ir nauda, kas pārskaitīta iepriekš, bet atvērto ziedojumu kontu sasniedz tikai šodien. Ziedojumu tālrunis ir slēgts. Ziedojumu kontā ienākusī nauda Zanei būs pieejama rehabilitācijas pasākumiem.

Paciente pašlaik gaidot ziņas no klīnikas.

«Ziedot.lv» par ziedojumiem neietur nekādu komisijas vai starpniecības maksu. Visa ziedotā nauda 100% apmērā nonāk paredzētajam mērķim. «Lattelecom» apkalpošanas maksa par katru zvanu ir 12,1%.

Saskaņā ar pašreizējiem datiem projektam «Glābsim Zani!» saziedoti 120 385,68 eiro.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu