Zatlera sasauktā Saeimas sēde esot tikai žests

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valsts prezidenta sasauktā Saeimas ārkārtas sēde par Satversmes grozījumiem šoreiz ir tikai žests un ar to ir par maz, uzskata apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK līderis Roberts Zīle.

Intervijā Latvijas Radio viņš otrdien norādīja: ja prezidents nopietni domā par trešdien gaidāmo sēdi, viņam jau trešdien vajadzētu Saeimā uzstāties ar konkrētām Satversmes grozījumu normām. «Politiski es redzu, ka tas ir prezidenta solis, kas no viņa puses ir pareizs solis,» sacīja Zīle.

Runājot par termiņu, ko Zatlers noteicis grozījumu ieviešanai, Zīle izteica bažas, vai Saeimas Juridiskajā komisijā ir tik daudz konstitucionālo tiesību ekspertu, kas varētu uzrakstīt šīs normas. Zīle atgādināja, ka pati Satversme savulaik tapa vairākus gadus. Tāpēc, viņaprāt, nevajadzētu spraust termiņu grozījumu ieviešanai.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijā notika referendums, kurā iedzīvotāji izteica viedokli, vai Satversmē nepieciešami grozījumi, kas ļauti ne mazāk kā desmitajai daļai iedzīvotāju rosināt Saeimas atlaišanu. Lai grozījumi iegūtu likuma spēku, bija vajadzīgas 757 607 balsis «par». Taču referendumā grozījumus atbalstīja 608 601 balsstiesīgais.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu