Zatlers aicina jaunos ministrus strādāt caurskatāmi un atbildīgi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lai Ministru prezidenta Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdība attaisnotu uz to liktās cerības, jaunajiem ministriem ir jāstrādā caurskatāmi un atbildīgi, ceturtdien, uzrunājot jauno valdību, sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Zatlers mudināja ministrus izvērtēt šā gada laikā notikušo un saprast, ka lēmumi jāpieņem pārdomāti, skaidrojot to ietekmi uz sabiedrību. «Iedzīvotājiem ir vajadzīgas skaidras atbildes,» uzsvēra Valsts prezidents, norādot, ka tieši sasteigti lēmumi izraisīja bijušā premjera Aigara Kalvīša (TP) demisiju.

Prezidents analizēja jaunās valdības skatījumu uz 11 jautājumiem, ko viņš bija uzdevis partijām pirms premjera amata kandidāta nominēšanas. «Neesmu tos aizmirsis, un ceru, ka neesat aizmirsuši arī jūs,» teica Zatlers.

Valsts prezidents sacīja, ka premjera izvēles procesā ticis ievērots caurskatāmības princips, taču tāds nav pilnā mērā izmantots, izvēloties ministrus. Zatlers kritizēja arī to, ka valdības deklarācijā tikai vēlējuma formā runāts par veicamajiem darbiem, bet netiek pateikts, kad un kā tie tiks sasniegti.

Zatlers minēja, ka tieslietu un iekšlietu ministra darbs jaunajā valdībā būs izšķirošs, kā arī pauda cerību, ka ekonomikas ministrs zinās, kā un kādos termiņos paaugstināt konkurenci iekšējā tirgū.

Kā valdības darba izaicinājuma jomas Valsts prezidents norādīja arī veselības aprūpi un izglītību. «Tas ir grūts uzdevums, pie tā ir jāstrādā,» uzsvēra Zatlers, norādot, ka veselības aprūpes jautājumos un izglītībā viņš sniegs savu palīdzību, veidojot darba grupas stratēģiskās analīzes komisijā.

Valsts prezidents arī aicināja par valdības stratēģisko mērķi noteikt eiro ieviešanu. «Latvijas tautsaimniecībai ir vajadzīgi stratēģiski mērķi,» sacīja Zatlers.

Jau ziņots, ka ceturtdien notika jaunievēlētā Ministru prezidents Ivara Godmaņa (LPP/LC) vadītās valdības pirmā, svinīgā sēde, kurā savu runu teica arī Zatlers.

Kā ziņots, Saeimas apstiprinātajā Godmaņa vadītajā valdībā strādās 18 ministri.

Jauno valdību veido četri politiskie spēki - Tautas partija (TP), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), LPP/LC un apvienība «Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK). Šīs partijas veidoja arī iepriekšējo, Aigara Kalvīša (TP) vadīto valdību.

Sarunās par Godmaņa valdības veidošanu piedalījās arī otra skaitliski lielākā partija Saeimā - «Jaunais laiks» (JL), tomēr puses nespēja vienoties un JL piedāvātie ministru portfeļi tika sadalīti starp pārējām koalīcijas partijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu