Zatlers atbalsta nepieciešamību nostiprināt izglītību kā vērtību Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar «Iespējamās misijas» pārstāvji tikās ar programmas patronu, Valsts prezidentu Valdi Zatleru, lai pārrunātu sasniegto pagājušajā gadā un sadarbību šā gada pasākumos. Prezidents atzinīgi vērtēja Iespējamās misijas darbu un ieguldījumu Latvijas izglītības sistēmas un kvalitātes uzlabošanā, kā arī piekrita atbalstīt šā gada aktivitātes, lai kopīgiem spēkiem turpinātu stiprināt izglītības vērtību Latvijā.

«Valsts prezidenta atbalsts uzskatāms par uzticības balsojumu Iespējamai misijai kā sabiedriskai organizācijai, kas sekmīgi veic tradicionāli valsts institūcijām piemītošu funkciju, piesaistot, sagatavojot un atbalstot darbā talantīgus jaunos skolotājus. Nevis strukturālas reformas, bet gan skolotāju kvalitāte un viņu spēja strādāt mūsdienīgi būs izšķirošais faktors skolu darba uzlabošanā. Es ceru, ka prezidenta atbalsts Iespējamai misijai kalpos par piemēru arī citiem, lai privātās iniciatīvas loma sabiedrībai nozīmīgu jautājumu risināšanā arvien vairāk tiktu novērtēta,» stāsta programmas «Iespējamā misija' direktore Zane Oliņa.

Runājot par šī gada plāniem, tika atzīmēts, ka ir nepieciešams palielināt programmas mērogu, šogad iesaistot dubultu jauno skolotāju - misionāru skaitu. Sarunas dalībnieki diskutēja par vidējās un augstākās izglītības kvalitātes celšanu un par nepieciešamību mācību procesu veidot radošu un atvērtu jaunām idejām.

Prezidenta kā «Iespējamās misijas» patrona atbalsts programmai ir svarīgs tādēļ, lai uzsvērtu izglītības nozīmi katra bērna dzīvē un aicinātu sabiedrību aktīvi domāt par risinājumiem izglītības kvalitātes uzlabošanā Latvijā. Kopš savas prezidentūras sākuma valsts prezidents sniedzis nozīmīgu atbalstu programmai un tās dalībniekiem, piedaloties Iespējamās misijas nedēļā, katru gadu pirms jaunā mācību gada sākuma uzņemot pie sevis jaunos skolotājus un ielūdzot viņus uz valsts proklamēšanas svētkiem veltītu koncertu.

Iespējamā misija ir pirmā nacionāla mēroga korporatīvās sociālās atbildības iniciatīva izglītības jomā Latvijā. Programmas mērķis ir sekmēt izglītības kā vērtības nostiprināšanos Latvijā, palīdzot talantīgiem augstskolu absolventiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem. Šo jauniešu talants un enerģija palīdz veidot skolās pozitīvu un progresīvu vidi, celt skolotāja profesijas prestižu un paaugstināt skolēnu motivāciju mācīties, lai kļūtu par aktīviem sabiedrības locekļiem un veidotājiem. Šobrīd savu darbu skolās turpina 29 programmas dalībnieki, katru dienu iedvesmojot mācībām 7000 skolēnus visā Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu