Zatlers: Būšu diezgan kategorisks - Krievijas politika ir noziedzīga (287)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Komentējot «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja Dzintara Zaķa iepriekš pausto nostāju, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir noziedznieks, eksprezidents un Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers sacīja: «Es būšu diezgan kategorisks - Krievijas politika ir noziedzīga».

Intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» Zatlers sacīja, ka personīgi ir dzirdējis, kā Putins sacīja - Ukraina ir mākslīga valsts, un tai nav tiesību uz pastāvēšanu - šādu pārliecību viņš paudis pirms vairākiem gadiem.

«Viņš [Putins] arī teica, ka Rietumi var deklarēt, bet es darīšu. Viņā [Putinā] vajag ieklausīties, jo to, ko viņš saka, to viņš dara,» sacīja Zatlers.

Viņš arīdzan atzina, ka iespējamie scenāriji Ukrainā ir diezgan bīstami.

Vaicāts, kāda ir Latvijas nostāja šajā jautājumā, Zatlers pauda, ka tā ir pilnīgi skaidra - tas, kas notiek Ukrainas un Krievijas attiecībās, Latvijai nav pieņemams un nekad nebūs pieņemams, Krimas neatzīšanas politika tiks izveidota un tā tiks īstenota dzīvē.

«Mēs dzīvojam daudz nedrošākā pasaulē nekā līdz šim,» sacīja Zatlers.

Zatlers nepiekrīt apgalvojumam, ka Latvijai nebūtu savas nostājas šī konflikta jautājumā, viņš gan atzina, ka par to tiek runāts pārāk maz. Tāpat Zatlers atzina, ka efektīvas sankcijas pret Krieviju būtu Eiropas Savienības sankcijas.

«Tā ir Eiropas specifika - lēmumi tiek pieņemti lēni, bet tie tiek pieņemti efektīvi,» sacīja Zatlers.

Komentāri (287)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu