Zatlers gandarīts par prezidenta lēmumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers ir gandarīts, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš pieņēmis lēmumu aicināt Valdi Dombrovski (V) veidot Ministru kabinetu bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un viņu pārstāvētajiem deputātiem.

Šādu Zatlera viedokli par Dombrovska izvirzīšanu premjera amatam aģentūrai LETA pauda ZRP pārstāve Daiga Holma.

LETA jau ziņoja, ka Valsts prezidents šodien aicināja līdzšinējo Ministru prezidentu Dombrovski veidot nākamo valdību. Paredzams, ka valdību veidojošajā koalīcijā būs 56 deputāti - 20 no «Vienotības», 16 no ZRP, 14 no nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī seši no ZRP atšķēlušies deputāti. Savukārt opozīcijā paliks 31 «Saskaņas centra» deputāts un 13 ZZS deputāti.

Jau pirms vēlēšanām ZRP kategoriski norādīja, ka Saeimā un valdībā nekādā veidā nesadarbosies ar «oligarhu partiju» ZZS. Šāda nostāja pamatīgi apgrūtināja koalīcijas veidošanu, kas ilga vairāk nekā mēnesi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu