Zatlers izvēlas Dombrovski

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/Leta

Valsts prezidents Valdis Zatlers jaunās Saeimas pirmajā sēdē paziņoja, ka par jaunās valdības premjeru nominēs pašreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski («Vienotība»).

Rīt notiks Saeimas sēde, kurā, visticamāk, tiks apstiprināta Dombrovska kandidatūra.

Dombrovska izveidotais Ministru kabinets vēl būs jāapstiprina Saeimai.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu Dombrovskis dzimis1971.gada 5.augustā Rīgā. 1993.gadā beidzis Latvijas Universitātes (LU) Fizikas un matemātikas fakultāti, iegūstot fizikas bakalaura grādu, bet 1995.gadā beidzis Rīgas Tehnisko universitāti, iegūstot inženierzinātņu bakalaura grādu ekonomikā.

No 1995.gada līdz 1996.gadam viņš studējis un izstrādājis maģistra darba eksperimentālo daļu Maincas universitātes Fizikas fakultātē, bet 1996.gadā LU ieguvis fizikas maģistra grādu. No 1997.gada līdz 1998.gadam viņš studējis doktorantūrā Merilendas universitātes Elektrotehnikas fakultātē.

1998.gadā Dombrovskis sācis strādāt Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldē kā makroekonomikas analīzes speciālists, bet 1999.gadā kļuvis par Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vecāko ekonomistu un 2000.gadā - par Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes galveno ekonomistu, bet 2002.gadā - par Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes galveno ekonomistu.

Tāpat 2002.gadā Dombrovskis kļuvis par partijas «Jaunais laiks» (JL) valdes locekli un ievēlēts 8.Saeimā. 2002.gada novembrī Saeima viņu apstiprināja par finanšu ministru Einara Repšes valdībā. 2004.gada martā līdz ar Repšes valdības demisiju viņš zaudēja finanšu ministra amatu.

2004.gada jūnijā Dombrovski ievēlēja par Eiropas Parlamenta deputātu. 2007.gada decembrī viņš bija partijas JL premjera amata kandidāts.

2009.gada 12.martā Dombrovski Saeima ievēlēja par Ministru prezidentu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu