Zatlers: «oligarhu lieta» apliecina nepieciešamību pēc tiesiskuma koalīcijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Svētdien Latvijas Televīzijas raidījumā «De Facto» publiskotā informācija par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklēšanu tā dēvētajā «oligarhu lietā» liecina, ka izmeklēšanas iestādēm ir izdevies gūt apstiprinājumu sabiedrības ļaunākajām aizdomām par korupcijas līmeni Latvijas «veco laiku» politikā, uzskata eksprezidents un Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers.

Kā paziņojumā medijiem norāda Zatlers: «Ir ārkārtīgi skumji – bet diemžēl ne pārsteidzoši – uzzināt detaļas par to, kā valsts amatpersonas ir izmantojušas savu ietekmi, lai prettiesiski virzītu biznesa projektus savās savtīgajās interesēs.»

Kā uzskata Zatlers, publiskotā informācija norāda uz to, cik būtiska būs tiesiskuma koalīcijas loma, lai beidzot darītu galu «veco laiku» politekonomiskajām shēmām un valsts nozagšanai.

«Jaunajai Valda Dombrovska (V) valdībai ir iespēja turpināt tos attīrīšanas un pārmaiņu procesus, kurus Rīkojums Nr.2 ir ierosinājis Latvijas sabiedrībā un politiskajā vidē. Tiesiskuma un reformu koalīcija patiešām var kļūt par jaunu sākumu Latvijas politikā un valsts dzīvē,» sacīja Zatlers.

Viņš skaidro, ka rīkojums par Saeimas atlaišanu tapa tādēļ, ka bijušas ilgstošas aizdomas par koruptīvu interešu klātbūtni Latvijas parlamentā. «Deputātu lēmums liegt KNAB darīt savu darbu un veikt kratīšanu pie Aināra Šlesera bija pēdējais piliens šo aizdomu virknē. Latvijas ļaužu lēmums atlaist 10.Saeimu bija viennozīmīgs un tautas griba pilnīgi skaidra – ir jāpieliek punkts valsts nozagšanai un publisku resursu izmantošanai atsevišķu personu labklājības celšanā,» pauda ZRP līderis.

Viņš par milzīgu panākumu uzskata to, ka 11.Saeimā divas oligarhu partijas – LPP/LC un Tautas partija – nav pārstāvētas, bet ZZS pārstāvniecība ir būtiski sarukusi.

Zatlers arīdzan uzskata, ka jaunajā Saeimā pirmo reizi atjaunotās Latvijas vēsturē varot novērot īstu parlamentāro demokrātiju ar visām tās stiprajām un vājajām pusēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu