Zatlers par ministra amata uzticēšanu ZZS: koalīcijā nevajag ielaist tārpu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pašlaik koalīcijā esošo 56 deputātu atbalsts ir stiprs pamats, kurā nav nepieciešams laist iekšā tārpus - oligarhu partijas ietekmi, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem sacīja Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers.

Topošās koalīcijas premjera amata kandidāts un pašreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ir izteicis aicinājumu deleģēt valdībā pašreizējo zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS), pastāstīja ZZS līderis Augusts Brigmanis.

Brigmanis apliecināja ZZS gatavību strādāt valdībā, noslēdzot koalīcijas līgumu vai arī citā formā. Brigmanis apgalvoja, ka viņam ir bažas par topošās koalīcijas stabilitāti. Nestabilitāti apliecinot tas, ka otrdien Saeimas prezidijā Zatlera reformu partijas deputāti Ingu Biti un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK deputātu Dzintaru Rasnaču ievēlēja tikai tāpēc, ka par viņiem balsoja ZZS.

Jautāts par Ventspils mēra Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») ietekmi uz ZZS, Brigmanis norādīja, ka «Lembergs ir skaidri un gaiši pateicis, ka distancējas no ZZS valdes darba un valdības veidošanas procesa». To apliecinot tas, ka ZZS valdē no partijas «Latvijai un Ventspilij» strādās cits cilvēks, nevis Lembergs. Jautāts, vai viņš var dot garantijas, ka Lembergs neietekmēs ZZS darbu valdībā, Brigmanis atvaicāja: «Kāpēc jādod garantijas?»

Savukārt Zatlers atzina, ka Dūklavs tiešām esot ļoti profesionāls kandidāts ministra amatam, bet pašlaik koalīciju paplašināt nevajagot, jo tā esot stabila ar 56 balsīm.

Zatlers stāstīja, ka no sešiem bijušajiem ZRP biedriem esot saņēmis solījumu atbalstīt 2012.gada valsts budžetu, un šis aspekts minēts kā viens no argumentiem sarunā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu par labu 56 deputātu veidotajai koalīcijai.

Zatlers akcentēja, ka par koalīcijas veidošanu ir parakstījušies 56 cilvēki, kas liecina par nopietnu attieksmi pret valsti un valdību. «Tas ir ētikas jautājums, kā vēlētāji un partijas biedri izturas pret no ZRP aizgājušajiem,» sacīja ZRP līderis, piebilstot, ka «viņi atbalsta valdību un es esmu par to pārliecināts».

Apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līderis Raivis Dzintars piebilda, ka šī esot stabilākā un loģiskākā iespējamā koalīcija, par kuru «mēs stāvam un krītam». Viņš atzina, ka tā varētu nebūt ideoloģiski vienprātīgākā koalīcija, kāda ir bijusi Latvijas vēsturē, vai kāda vēl būs, bet tas esot labākais modelis pašreizējā situācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu