Zatlers tiks pie teju pusmiljonu vērta dzīvokļa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Dzīvoklis eksprezidentam, pašreizējam Reformu partijas Saeimas frakcijas vadītājam Valdim Zatleram, tiks pirkts no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas, biznesa portālam «Nozare.lv» apstiprināja Pulkinena.

«Valsts prezidenta kanceleja rīkoja konkursu, pieteicāmies un uzvarējām - tas ir tas pats dzīvoklis, kuru Zatlera vajadzībām patlaban izīrēju. Uzvarētāju noskaidroja konkursa komisija desmit cilvēku sastāvā. Summu, par kādu dzīvoklis tiks pirkts, es neesmu tiesīga atklāt,» sacīja Pulkinena.

Atbildīgā komisija, ievērojot konkursa nolikuma noteikumus, pieņēma lēmumu iegādāties dzīvokli no Pulkinenas, kuras dzīvokļa īpašuma piedāvājuma cena ir 484 934 lati, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Pulkinenas dzīvokļa īpašums atrodas Elizabetes ielā, Rīgā, un tā platība ir 195,33 kvadrātmetri. Atbildīgā komisija 27.jūlijā pieņēma lēmumu par dzīvokļa īpašuma iegādi un informācija par konkursa rezultātiem ir nosūtīta pretendentiem, Zatleram, kā arī VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) un Finanšu ministrijai, norādīja prezidenta kancelejā.

Minētais dzīvoklis esot izvēlēts, jo tas vislabāk ir atbildis izvirzītajiem kritērijiem, aģentūrai LETA skaidroja Valsts prezidenta Andra Bērziņa preses sekretāre Līga Krapāne.

Jau ziņots, ka Zatlera pagaidu dzīvoklis tiek īrēts no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas ēkā Elizabetes ielā 17. Pulkinenas dzīvoklī ir piecas istabas, tā nomas maksa ir 672 lati, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Valsts prezidenta kanceleja sedz arī dzīvokļa komunālo maksājumu un apsaimniekošanas izmaksas.

Eksprezidenta pagaidu dzīvokļa īres līgums ir spēkā līdz 2013.gada janvārim, un, ja jaunais dzīvoklis netiks atrasts, pagaidu mitekļa īres līgums var tikt pagarināts.

Valsts prezidenta kancelejas izsludinātajā iepirkuma konkursā eksprezidenta Valda Zatlera dzīvokļa iegādei 4.jūnijā bija pieteikušies deviņi pretendenti. Tolaik kanceleja solīja, ka konkursa uzvarētājs tiks paziņots mēneša laikā.

Kanceleja neatklāja ne pretendentu vārdus, ne cenu amplitūdu, par kādu pretendenti vēlētos pārdot dzīvokli bijušās valsts pirmās personas vajadzībām.

Nekustamo īpašumu iegādāsies VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ).

Zatleram tika meklēts 180 līdz 250 kvadrātmetru plašs dzīvoklis Rīgas centrā. Ēkai, kurā atradīsies dzīvoklis, jābūt no mūra, kāpņu telpai, ēkas fasādei jābūt tehniski un vizuāli labā stāvoklī, un nepieciešama slēdzama kāpņu telpa. Ja dzīvoklis atrodas ceturtajā stāvā un augstāk, mājā obligāti nepieciešams lifts. Dzīvoklim jābūt piemērotam tūlītējai dzīvošanai, ar četrām līdz piecām istabām, kā arī jābūt iebūvētai virtuves iekārtai. Dzīvoklis tiks meklēts Rīgas klusajā centrā un Vecrīgā.

Iepirkumā norādīts, ka dzīvokļa apsaimniekošanas maksai ir jāatbilst pārējo attiecīgajā mājā esošo dzīvokļu apsaimniekošanas maksai, kā arī pēc dzīvokļa iegādes apsaimniekošanas maksa turpmākajos 20 gados nedrīkst tikt paaugstināta vairāk nekā par 5% gadā.

«Šādas platības dzīvokļiem Rīgas centrā vai klusajā centrā patlaban vidējā pārdošanas cena svārstās starp 3300 un 3800 eiro (2310 līdz 2660 latiem) kvadrātmetrā. Protams, ar nosacījumu, ka arī visa ēka, ne tikai dzīvoklis, ir renovēta un teicamā stāvoklī,» biznesa portālam «Nozare.lv» iepriekš sacīja nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» Dzīvokļu un savrupmāju tirdzniecības nodaļas vadītāja Vija Gailīte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu