Zatlers un Demakova noliedz savstarpējās nesaskaņas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Trešdien pēc tikšanās Valsts prezidents Valdis Zatlers un kultūras ministre Helēna Demakova (TP) noliedza savstarpējās nesaskaņas.

Kā ziņots, iepriekš Zatlers norādījis uz nepieciešamību esošajā ekonomikas situācijā izvērtēt iecerēto lielo būvprojektu lietderīgumu un iespējamu būvniecības termiņu pārcelšanu, taču kultūras ministre asi kritizēja šādu prezidenta viedokli, saucot to par populismu.

Zatlers pēc tikšanās sacīja, ka esot izkristalizējies skaidrs viņa paša, ministres un valdības viedoklis, ka tiek turpināta Nacionālās bibliotēkas būvniecība, taču pārējie projekti tiek atlikti. «Mēs savilksim savas jostas un izpildīsim savu kultūras uzdevumu. Taču tajā pašā laikā ekonomikai tas būs grūti. Kādreiz arī upuri ir jānes,» sacīja Zatlers.

Savukārt kultūras ministre norādīja, ka paralēli Nacionālās bibliotēkas celtniecībai lēnām varot turpināt attīstīt arī citu lielo kultūras būvju projektus.

Demakova noliedza iepriekš pausto kritiku pret Zatleru. «Tie ir izteikumi, kurus noteiktā kontekstā var interpretēt,» sacīja ministre un piebilda, ka «tagad ir īsta informatīvā bāze (..) man ir labs skats uz nākotni». Tomēr ministre arī norādīja, ka atsevišķos gadījumos, «lai kultūras cilvēki sadzirdētu, reizēm ir jāpasaka asāk».

Arī Zatlers apgalvoja, ka pušu starpā nav bijušas nesaskaņas, «nedzirdēju kara cirvi, jo tāds nekad nav bijis izcelts».

Tikšanās laikā Demakova ar Zatleru pārrunājuši valsts kultūras politikas jautājumus, kā arī izglītības sistēmu kultūras jomā.

Demakova lūgusi Zatleru uzturēt dialogu ar Izglītības un zinātnes ministriju, lai tiktu risināti jautājumi par humanitāro priekšmetu mācīšanu skolās. Pēc Demakovas teiktā, prezidents apsolījis atsaukties viņas lūgumam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu