Zatlers Ušakovu salīdzina ar «maziņu Lemberdziņu» (142)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) neatsaukšanās aicinājumam šodien apmeklēt Zolitūdes traģēdijai veltīto Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) sēdi ir neizprotama, šodien aģentūrai LETA sacīja NDK priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP).

Viņam ir neizpratne par Ušakova lēmumu neapmeklēt komisijas sēdi, jo pašlaik trūkst politiskā redzējuma no Rīgas pašvaldības vadītāja. Vai tā ir augstprātīga attieksme pret Zolitūdes traģēdiju, retoriski vaicāja Zatlers, pieļaujot, ka šeit «nāk ārā maziņš Lemberdziņš» un parādās Ušakova attieksme pret Saeimu un likumīgu un tiesisku valsti.

Zatlers cer, ka Ušakovs sapratīs savu kļūdu un turpmāk pieņems aicinājumu ierasties uz komisijas sēdi. NDK vadītājam neierašanās iemesls nav zināms, un politiķis neizslēdza iespēju, ka Rīgas mērs varbūt bija aizņemts kādā citā lietā.

Kā ziņots, NDK šodien pārliecinājusies, ka visos izmeklēšanas virzienos notiek ļoti intensīvs darbs, aģentūrai LETA stāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP). Viņš norādīja, ka NDK ir «sākusi tradīciju» reizi apmēram divos mēnešos uzklausīt cilvēkus no izmeklēšanas pārraudzības iestādēm.

LETA jau ziņoja, ka pērn 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Starp bojāgājušajiem bija arī trīs ugunsdzēsēji, kuri piedalījās glābšanas darbos.

Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (142)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu