Zatleru lūdz neizsludināt likumu par alkohola pārdošanas aizliegumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) nosūtījusi vēstuli Valsts prezidentam Valdim Zatleram, lūdzot viņu neizsludināt grozījumus alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz alkohola tirdzniecības aizliegumu 1. septembrī.

LVRA uzskata, ka Saeimas pieņemtie grozījumi ir nepārdomāti un var būtiski ietekmēt bāru, kafejnīcu un restorānu darbu. Tas radīšot sarežģījumus tiem restorāniem un kafejnīcām, kam 1. septembrī jau rezervētas pusdienas vai vakariņas.

Problēmas būs arī viesnīcām, kam jau rezervēti pilnas pansijas vai puspansijas pakalpojumi un kur pie pusdienām vai vakariņām paredzēts pasniegt alkoholu.

«Jāņem vērā arī fakts, ka septembra sākumā vēl turpinās aktīvā tūrisma sezona. Ņemot vērā ekonomisko situāciju un īso tūrisma sezonu, arī viena diena, kad iepriekš minētais lēmums var radīt apgrozījuma samazinājumu par vismaz 50% (piemēram, uzņēmumam Vecrīgā tas var sastādīt līdz 500 latiem), var būtiski ietekmēt uzņēmuma darbu kopumā,» teikts asociācijas paziņojumā.

Pēc LVRA domām, daudz lietderīgāk būtu īstenot preventīvos pasākumus palielinot vecuma cenzu, kādā var iegādāties alkoholiskos dzērienus no 18 uz 21 gada vecuma, gan organizējot izglītojošos seminārus un uzskatāmi demonstrējot alkoholisko dzērienu radītās neatgriezeniskās sekas cilvēka veselībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu