Žāvētas gaļas pīrādziņi no ātrās rauga mīklas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Mīklai nepieciešams:

250 g margarīna (vai sviesta)
1 glāze piena
3 glāzes miltu
1/2 paciņas rauga
2 ēdamkarotes cukura
 sāls 
ola pārsmērēšanai
200 g žāvētas gaļas
sīpols
pipari

Pagatavošana:

Izkausē margarīnu (vai sviestu), pievieno sāli, cukuru, siltu pienu un raugu, ko pirms tam samaisa ar tējkaroti cukura. Pievieno miltus un liek ledusskapī uz 40 minūtēm, lai mīkla vēsumā uzrūgst.

Gaļu sagriež gabaliņos, pieliek sagrieztu sīpolu un piparus.

Veido pīrādziņus, pilda ar gaļu, liek uz plāts, apsmērē ar olu, j avēlās, pārkaisa ar ķimenēm. Cep 200 grādos gaiši brūnus.

Variants: No šādas mīklas var gatavot plātsmaizi vai pīrādziņus ar saldu pildījumu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu