Nepieciešams:
Žāvētu ribiņu zupa ar klimpām (16)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 kg žāvētu ribiņu
3 burkāni
2 sīpoli
1 kālis
zaļumi
1,5 glāzes miltu
1 ola
ūdens
sāls
pipari
lauru lapa
Pagatavošana:
Ribiņas aplej ar aukstu ūdeni, uzvāra noputo. Ribiņām pieliek veselus sīpolus, rīvētus burkānus un kāli, vāra gatavus.
Ribiņas un sīpolus izņem no zupas, no ribiņām atdala gaļu, sagriež un liek atpakaļ zupā. Zupai pieliek lauru lapu.
No miltiem, olas, sāls un ūdens pagatavo mīklu, kas biezāka par skābo krējumu. Ar karoti zupā liek nelielus mīklas pikucīšus, vāra, pieliek sāli. Kad klimpas uzpeld, zupa gatava.
Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem.