Ždanoka: CVK lēmums ir vēl viena plaisa Latvijas valsts pamatos (96)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmums nevirzīt tālāk biedrības «Par vienlīdzīgām tiesībām» Pilsonības likuma grozījumus, kurus ar saviem parakstiem ir atbalstījuši vairāk nekā 12 000 pilsoņu, ir vēl viena plaisa Latvijas valsts pamatos, aģentūrai LETA sacīja Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (PCTVL).

«Līdz šim Latvijas valstī bija plaisa starp pilsoņiem un nepilsoņiem, bet tagad ir radusies liela plaisa starp tautu un varu,» teica Ždanoka.

Ždanoka ir pārliecināta, ka CVK lēmums ir pretrunā ar Satversmes 1.pantu, ka vara Latvijas Republikā pieder tautai.

Savukārt biedrības «Par vienlīdzīgām tiesībām» pārstāvis Andrejs Tolmačevs aģentūrai LETA teica, ka CVK lēmums tiks pārsūdzēts Administratīvajā rajona tiesā.

Tolmačevs apgalvoja, ka CVK negatīvais balsojums viņam nav bijis liels pārsteigums, jo CVK locekļi ir tikai politisko partiju ielikteņi. Īstās lēmējas, pēc Tolmačeva teiktā, bija Saeimas frakcijas.

Kā ziņots, CVK šodien nolēma neizsludināt parakstu vākšanas otro posmu referenduma ierosināšanai par vēlētāju iesniegto likumprojektu «Grozījumi Pilsonības likumā» par automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem, jo piedāvājums «nav pilnīgi izstrādāts».

Likuma grozījumi netiks nodoti referendumam arī tāpēc, ka tie neatbilstot Satversmes 2.pantam un 1990.gada 4.maija deklarācijai, turklāt tie būtiski paplašinātu pilsoņu loku un ļautu apšaubīt Latvijas Republikas pēctecību.

CVK lēmums tika pieņemts balsojumā, kurā seši komisijas locekļi nobalsoja pret likumprojekta tālāku virzību, bet divi bija par. Par likumprojekta nodošanu tautas vērtēšanai nobalsoja «Saskaņas centra» virzītais CVK loceklis Aleksandrs Maļcevs un Reformu partijas virzītā Ieva Gruziņa.

Komentāri (96)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu