Zēģelis beidzis sniegt liecības narkotiku kontrabandas lietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bermudu salās aizturētais latviešu burātājs Jānis Zēģelis trešdien beidzis sniegt liecības Sentdžordžas tiesā, aizstāvībai noslēdzot savas pozīcijas izklāstīšanu, vēsta laikraksts «The Royal Gazette».

29 gadus vecais Zēģelis savas liecības sniedza divas dienas - otrdien un trešdien.

Kā jau ziņots, apsūdzētais tiesā pilnībā mainīja savas līdzšinējās liecības, paziņojot, ka narkotikas viņa burulaivā ieliktas, viņam nezinot, un ka to īpašnieks draudējis nogalināt viņa ģimeni.

Viņš apgalvoja, ka narkotikas un ieroci savā burulaivā «Arturs» atradis trešajā dienā pēc izkuģošanas no Trinidādas un Tobāgo, kad viņš atradies starp Dominikānas Republiku un Puertoriko.

Pēc viņa sacītā, narkotikas viņa laivā ielicis kāds krievu tautības vīrietis, kas pēc tam draudējis nogalināt viņa ģimeni, ja viņš neaizvedīs kravu līdz Latvijai.

Iepriekš policijā apsūdzētais sacīja, ka narkotikas viņa laivā iekrautas okeānā un ka viņš par kravas pārvešanu uz Latviju saņemtu divu miljonu dolāru atlīdzību.

Pēc Zēģeļa liecināšanas trešdien tiesā ar noslēguma uzrunām uzstājās prokuratūra un aizstāvība.

Prokurors Rorijs Fīlds uzrunā pauda neticību par Zēģeļa jauno notikumu versiju, paužot pārliecību, ka trīs bērnu tēvs Zēģelis piekritis pārvest narkotikas, lai nopelnītu naudu savai ģimenei nabadzīgajā Latvijā.

Gan prokuratūra, gan aizstāvības puse ir vienisprātis, ka Zēģelis ar narkotiku kravu pagājušā gada jūlija izkuģoja no Trinidādas un plānoja doties tieši uz Latviju.

Prokuratūra uzstāj, ka Zēģelis zināja, ko dara, turpretī aizstāvības puse apgalvo, ka narkotikas viņa jahtā ieliktas, burātājam par to nezinot.

Fīlds pauda pārliecību, ka Zēģelis izgudrojis stāstu par viņam izteiktajiem draudiem.

Prokurors tiesā norādīja, ka Zēģelis savās liecības stāstījis par viņa ģimenes materiālajām grūtībām Latvijā, kas apliecinot, ka viņu motivējusi vieglā peļņa.

«Nebūt nav tā, ka Latvija būtu valsts, kurā ir vismazākā noziedzība pasaulē, un ka cilvēki, kas strādā par jūrniekiem, neko nezina par kontrabandu,» norādīja Fīlds.

LETA jau ziņoja, ka 29 gadus vecais Zēģelis apsūdzēts narkotiku, ieroča un munīcijas glabāšanā un importēšanā. Apsūdzētais noliedz savu vainu visos apsūdzības punktos.

Zēģelis ar Londonā reģistrēto burulaivu «Arturs» aizturēts 2011.gada 1.augustā sākumā Bermudu salu Sentdžordžas ostā. Policija uz jahtas atrada 165 kilogramus kokaīna, kā arī deviņu milimetru pusautomātisko pistoli «Beretta» un 192 patronas.

Pēc ekspertu novērtējuma, Zēģela vestās kokaīna kravas vērtība ir 48 miljoni dolāru (27 miljonu latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu